RKAVIC verrast Ouderkerk

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-09-2007

RKAVIC heeft voor een grote verrassing gezorgd door de derby tegen Ouderkerk te winnen. De Amstelveners waren met 2-1 nipt te sterk.

2B.Roda'23-DCG3-3 (2-2)

Hoewel er door trainer Gerard Adelaar enkele basisspelers moest was Roda'23 toch de bovenliggende partij tegen DCG. De voorsprong die werd genomen in de eerste helft toen Jesu Neowal scoorde was zeker verdiend. Maar een eigen goal van Murat Guzeler trok de stand weer gelijk.

Halverwege de tweede helft kwam Roda'23 opnieuw op voorsprong dankzij de treffer van Alex Weeling. De Amsterdammers kwamen nog voor rust op gelijke hoogte, waarna Maico Stouthart in de tweede helft de 3-2 aantekende. Een blunder van de doelman van Roda'23 zorgde alsnog, ook al was er een speler van DCG het veld uitgestuurd, voor een puntendeling.

Voetbal Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Korte overleg tijdens een voetbalwedstrijd in Bovenkerk

2B. Hoofddorp - Sporting Martinus 2-2 (0-1) Sporting Martinus werd direct geconfronteerd met een moeilijke uitwedstrijd tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde Hoofddorp De beter spelende ploeg van trainer Patrick Fitz wist dat ook in de score tot uitdruk­king te brengen dankzij een treffer van Ron Gerlov. Dat werd ook de ruststand. Nadat Hoofddorp er in slaagde de gelijkmaker te scoren zorgde Rick Verbruggen met een uitgekiende vrije trap voor 1-2. Een misverstand in de defensie zorgde voor de 2-2-eindstand.

4F. SC Muiden-NFC/Brommer 1-2 (0-1) NFC/Brommer heeft onder leiding van de nieuwe trainer Ton Bras de eerste drie punten van het seizoen weten binnen te halen. Muiden, getraind door voormalig NFC-trainer Hans Bastiani, liet de Amstelveners het spel maken. Dat leverde een overwicht voor NFC op. De goal kon niet uitblijven en werd gemaakt door Erik van den Heuvel. Bastiani veranderde vervolgens zijn tactiek tot een meer aanvallende en dat werd direct beloond met de 1-1. Toch behield NFC het overwicht en pakte dankzij Van den Heuvel alsnog het volle pond.

4E RKAVIC - Ouderkerk 2-1 (1-1)

De ploeg van trainer Kees Koedood zorgde voor een verrassing door van Ouderkerk te winnen. De Ouderkerkers, die laconiek aan de wedstrijd waren begonnen, namen in de eerste helft de leiding dankzij de goal van Rutger Baas. Nog voor rust had RKAVIC zich teruggeknokt door een goal van Hani Dabbagh. Een wereldgoal van Eddie Hoeboer besliste de wedstrijd in het voordeel van RKAVIC, dat de wedstrijd met tien man eindigde. Ouderkerk zag twee spelers voortijdig het veld verlaten.

5D. Nautilus - FC Portugal A'dam 2-5 (0-1) Nautilus startte matig aan het seizoen. Een goed combinerend FC Portugal A'dam maakte het de Amstelveners knap lastig. Pas na rust werd het krachtsverschil in doelpunten uitgedrukt: 2-5. Voor Nautilus scoorden Burnett Senft uit een prachtig genomen vrije trap en Remco Ravensbergen.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.