Bijgewerkt: 19 november 2019

RTV-Amstelveen goes digital

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb / RTV-Amstelveen
31-05-2011

Tijdens een korte ceremoniële bijeenkomst in de studio van RTV-Amstelveen op maandagmiddag 30 mei 2011, heeft wethouder John Levie met het omdraaien van een schakelaar, de tv-uitzending van de lokale omroep op digitaal gezet. Het is een nieuwe mijlpaal voor RTV-Amstelveen.

RTV-Amstelveen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Gerard Lohuis (l), voorzitter van de Stichting RTV-Amstelveen verwelkomt de aanwezigen. Naast hem staat wethouder John Levie (BBA)


Na de welkomstwoorden van Gerard Lohuis, voorzitter van de Stichting RTV-Amstelveen, zei René Blankers, bestuurder-directeur van de omroep het volgende:

ˈNamens het bestuur sta ik even stil bij dit heugelijke moment. De wederopbouw van RTV-Amstelveen heeft een nieuwe organisatie opgeleverd en is sinds een jaar begonnen met de tv uitzendingen. Maar de belangrijkste wens was om alle Amstelveners te kunnen bereiken via de digitale snelweg’.

‘Een digitale ontvanger is een standaard procedure aan het worden, dus wij vinden het buitengewoon prettig, dat wij er nu aan toe zijn gekomen. Wij zijn er erg trots op, dat wij een brief van de gemeente hebben ontvangen, waarin staat:

RTV-Amstelveen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

René Blankers, directeur van RTV-Amstelveen aan het woord


Wij zijn van mening, dat RTV Amstelveen de afgelopen jaren haar bestaansrecht heeft bewezen. De radio-uitzendingen zijn verder uitgebreid en de omroep voldoet aan de door het Commissariaat voor de Media gestelde voorwaarden. De faciliteiten van studio en apparatuur worden verbeterd en, tevens mede gelet op de digitalisering van de omroep, wordt het bereik vergroot.”

‘Er is ook een aanvullende subsidie toegekend van 25.000 euro en daarmee kunnen wij natuurlijk aan verdere ontwikkelingen gestalte geven. Het is mooi, dat we ons hebben waargemaakt in de afgelopen twee jaar bij de gemeente, waar een tamelijk dramatisch dossier lag van RTV-Amstelveen en nu zijn wij op een weg die verder naar de toekomst zal leiden.’

RTV-Amstelveen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Vrijwilligers van de omroep volgen de handelingen


‘Daarom maken wij een heel belangrijke stap vandaag, de digitalisering van het televisieprogramma en de uitzending. Ook een nieuwe start kan worden gezet met de komst van onze nieuwe hoofdredacteur, Peter Leemeijer (ook journalist bij de Wereldomroep). Dat is natuurlijk prachtig, want daarmee gaat het bestuur - in ieder geval mijn persoon.- een klein beetje meer op afstand zitten, zoals dat hoort.’

‘Het bestuur toetst de journalistieke ontwikkeling van de omroep op afstand. Wij zijn daar langzaam maar zeker aan toe, want met een hoofdredacteur kunnen wij met steeds meer mensen die kunnen en willen meewerken, mooie programma’s maken.’

RTV-Amstelveen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder John Levie vertelt over de veranderde zienswijze bij de gemeente tegenover de omroep


Na de toespraak van de directeur van de omroep kwam wethouder John Levie naar voren en zei het volgende: “Het is een bijzondere moment, want voor het eerst is hier een nieuwsmedium, dat zelf in het nieuws staat, zeker als het niet is wegens “gedoe”. Meestal zijn media in het nieuws, als er iets aan de hand is, maar dat is hier helemaal niet het geval. Het is geweldig, dat na heel veel jaren gedoe, RTV-Amstelveen echt op de rails is!

De kijkers is niet ontgaan, dat met name na afgelopen zomer hier een enorme ontwikkeling is gekomen, die je terug vindt in de kwaliteit van de programma’s en het wordt steeds beter. Ik kom de mensen met camera’s overal tegen en op de meest bijzondere tijden en momenten zijn ze daar. Hartstikke enthousiast de hele groep, die hier is en natuurlijk ook de mensen die nu niet aanwezig zijn, maar het is een groot en enthousiast team. Dus wij zijn, als de gemeente Amstelveen heel blij en alle twijfels over de vraag: Heeft deze RTV-Amstelveen bestaansrecht?- Het is heel simpel, dat de antwoord – JA- dat heeft hij! “

RTV-Amstelveen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Levie bij de schakelaar


“Ik wil nu de eerste handeling verrichten, maar ik ben digibeet en ik weet niet, of hiermee heel Amstelveen platgaat, dat hoop ik maar niet en ik zal het met veel plezier doen en wens jullie heel veel goede programma’s toe. Jullie streven ongetwijfeld naar nog betere programma’s voor zover het mogelijk is. Dank u wel!”


RTV-Amstelveen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Levie draait het knopje om en RTV-Amstelveen kan digitaal uitzenden


Vervolgens vertelde Gerard Lohuis, voorzitter van de Stichting RTV-Amstelveen, dat ongeveer 50% van de Amstelveners digitale tv ontvanger heeft en tot nu toe had RTV-Amstelveen alleen analoge uitzendingen. Het is één van de weinige lokale omroepen in Nederland, die nu ook digitaal gaat uitzenden.

“Door digitaal uitzenden krijgen wij 100% bereik in Amstelveen en dat is voor ons heel belangrijk, omdat wij het grootste gedeelte van onze inkomsten zelf moeten genereren en daarbij de 100% ontvangst heel relevant en belangrijk is” – aldus de voorzitter.

RTV-Amstelveen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

RTV-Amstelveen reclamezuil


Na de toespraken heeft wethouder Levie de met het draaien van een schakelaar, RTV-Amstelveen op de digitale tv-kaart gezet. Een verslag van de bijeenkomst wordt vanaf donderdag 2 juni 2011 op RTV-Amstelveen uitgezonden. Kijk ook de website www.rtvamstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.