Bijgewerkt: 28 februari 2020

RTV Amstelveen weer voor vijf jaar de lokale omroep

Nieuws -> Gemeente

Bron: RTV Amstelveen
12-10-2009

Het Commissariaat voor de Media heeft de zendvergunning van RTV Amstelveen met vijf jaar verlengd. Daarmee blijft RTV Amstelveen in ieder geval tot september 2014 de enige officiële lokale omroep in Amstelveen. De aanwijzing door het Commissariaat volgt op het besluit van de gemeenteraad op 1 juli 2009 het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) van de lokale omroep representatief te verklaren.

blankers Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

René Blankers, bestuurder/directeur van de Stichting RTV Amstelveen


‘We zijn bijzonder verheugd over de verlenging van de zendvergunning’, licht bestuurder/directeur René Blankers toe. ‘Vanaf april 2008 hebben de nieuwe bestuursleden Wim Jansen (voorzitter) en Gerard Lohuis (penningmeester) bergen werk verzet om de omroep weer op de rit te krijgen. De zender had daarvoor een aantal roerige jaren achter de rug, onder meer door falende opeenvolgende besturen en leidinggevenden.

Zo was er sinds 2006 nauwelijks administratie gevoerd waardoor er geen jaarrekeningen waren. En ook had een voormalig bestuurslid van Straal (voorloper van RTV Amstelveen) een claim tegen de lokale omroep ingediend. De rechtbank heeft de claim inmiddels afgewezen en de financiën zijn vrijwel op orde.’

Blankers, die zelf in februari van dit jaar tot het bestuur toetrad, heeft vanaf eind maart 2009 de operationele verantwoordelijkheid voor RTV Amstelveen op zich genomen. Hij beschouwt de hernieuwde aanwijzing door het Commissariaat, als een welverdiende beloning voor de enorme inspanningen die het bestuur en de vele vrijwilligers belangeloos hebben geleverd voor het voortbestaan van de Amstelveense lokale omroep. ‘De grotendeels vernieuwde crew van RTV Amstelveen is vastbesloten deze kans aan te grijpen om een serieuze lokale media-instelling neer te zetten. Informatief, onderhoudend en maatschappelijk van belang.’

In mei 2009 is het nieuwe media-aanbodbeleid van RTV Amstelveen vastgesteld door het PBO, dat zodanig is samengesteld dat het een evenwichtige afspiegeling vormt van de Amstelveense gemeenschap. Blankers: ‘Op basis van dat beleid functioneren radio (107.2 FM/102.8 MHz) en kabelkrant (kanaal 45) van RTV Amstelveen sinds juli over de volle breedte en zenden 24 uur per etmaal uit.

Aan de vele reacties merken we al, dat steeds meer mensen ons weten te vinden. Vanaf eind oktober gaat onze nieuwe website draaien en zullen we de start van onze televisie-uitzendingen gaan voorbereiden. Als we dat tegen het einde van dit jaar allemaal voor elkaar hebben gekregen, is de weg vrij voor de vele programmaplannen, die we op stapel hebben staan voor de periode 2010-2014.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.