Bijgewerkt: 25 januari 2021

Rabobank Amstel en Vecht bestaat 120 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Rabobank Amstel en Vecht
15-06-2018

Rabobank Amstel en Vecht bestaat op 14 juni 2018, 120 jaar. De bank is ontstaan door fusies. Aan de basis stonden 8 kleine lokale Boerenleenbanken: Nieuwer-Amstel (Amstelveen), Ouder-Amstel, Muiden, Muiderberg, Weesp, Baambrugge en twee banken in Abcoude.

De oudste werd opgericht op 14 juni 1898: de Coöperatieve Boerenleenbank te Amstelveen, gemeente Nieuwer-Amstel. 25 mannen tekenden op die dag bij notaris van der Helm in Ouder-Amstel de oprichtingsakte. Later zou 26 augustus als oprichtingsdatum worden gebruikt, dat is de datum van de eerste vergadering van het bestuur.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeentearchief Amstelveen 2014)

Op de hoek van de Burg. A. Colijnweg, later Amsterdamseweg stond het Kantoor van de Coöperatieve Boerenleenbank - Raiffeissenbank aan de Middeldorpsstraat 2-4 in 1965.


Foto Amstelveen
(Bron Rabobank Amstel en Vecht - 2018)

De Piet Heinschool aan de Dorpstraat 38, waar de kassier van de Coöperatieve Boerenleenbank - Raiffeissenbank zitting hield


Directievoorzitter Ugur Pekdemir: 'Na 120 jaar zijn de coöperatieve wortels nog steeds zichtbaar. We doen veel voor de samenleving door, via ons Coöperatiefonds, een deel van de winst terug te geven aan onze directe omgeving. Daarnaast bieden we kosteloze vergaderruimte aan en helpen organisaties met kennis, want de bank is van onze klanten. Samen worden wij er sterker van.'

Foto Amstelveen
(Bron Rabobank Amstel en Vecht -2018)

Ugur Pekdemir directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht


Zitting in school. Vanaf de oprichting in 1898 tot 1916 heeft de Boerenleenbank Nieuwer-Amstel (Amstelveen) zitting gehouden in de Openbare Lagere School aan de Dorpsstraat 38. Daarna werd het pand aan de Middeldorpstraat 2-4 betrokken. Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt in oktober 2018 een boek over de geschiedenis en de toekomst van de bank.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.