Bijgewerkt: 25 februari 2020

Radioprogramma over stervensbegeleiding

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
30-10-2010

Een huis met nesjomme, warmte, veiligheid en liefde

Het radioprogramma Eén … Amstelveen, met dit keer als thema stervensbegeleiding, ontvangt Sasja Martel, afgestudeerd op het rouwproces in de joodse traditie en schrijfster van het boek “Sterk als de dood”.

Ook is zij directeur van de Joodse Hospice Immanuel op de Amstelveenseweg 665. Een hospice biedt onderdak aan ongeneeslijke zieken, die nog maar enkele maanden te leven hebben. Nederland telt ruim honderd zelfstandige hospices. Zij vertelt over de bewoners, de vrijwilligers en hoe de zorg in Immanuel wordt ervaren.

Foto Amstelveen
(Foto C. Willems - 2010)

Conchita Willems (l) praat met Sasja Martel


Zij vertelt over het gewijde moment van het sterven, de rol van samen zijn rondom de stervende en de betekenis van rituelen. Een hospice met nesjomme, wat is dat eigenlijk? Wat heeft geluk met stervensbegeleiding te maken? Wie kunnen er vrijwilliger worden? Is daar een training voor nodig? Hoe groot is de behoefte aan de hospice in Amstelveen en omstreken?

Geïnspireerd door de Joodse visie dat het leven altijd voorgaat en dat de dood bij  het leven hoort, toont Sasja Martel ons de waardigheid en autonomie van de mens. Het leven wordt in deze hospice zo veel mogelijk gevierd. Het biedt zorg vanuit warmte, empathie, joodse gein en liefdevolle toewijding van allen die er werken, professioneel of vrijwillig.

Luister naar Sasja Martel op RTV Amstelveen

Doordeweeks om 17.00 uur op maandag, woensdag en vrijdag. En om 13.00 uur op dinsdag en donderdag. Te beluisteren via internet op rtvamstelveen.nl (klikken op ‘beluister radio live’) of via de radio (Ether 107.2 FM, Kabel 102.8 MHz, TekstTV/kanaal 45).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.