Bijgewerkt: 22 januari 2021

Reactie op rapport commissie aanbesteding hulpmiddelen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-09-2014

Naar aanleiding van het onderzoek naar Welzorg wordt er een professionele inkooporganisatie opgezet en start het college een proef, waarbij de klanten de dienstverlening van een aanbieder kunnen beoordelen. Het College van B en W van Amstelveen heeft afgelopen vrijdag 29 augustus 2014 het rapport van de commissie die onderzoek deed naar aanleiding van de problemen bij Welzorg in ontvangst genomen. De commissie onderzocht de rol van de gemeente bij de aanbesteding en het contractbeheer van Welzorg.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat, (VVD) wethouder Zorg


De commissie concludeert, dat het aanbestedingsproces en het contractbeheer professioneel en adequaat zijn verlopen. Belangrijkste lessen voor het college zijn, dat de bestuurlijke betrokkenheid kan worden vergroot bij het aanbestedingsproces en dat de stem van de klant eerder moet worden gehoord bij het signaleren van problemen.

Herbert Raat, (VVD) wethouder Zorg: “De gemeente gaat de huidige inkoopprocessen onder de loep nemen. Vanaf oktober gaan we bouwen aan een professionele inkooporganisatie, waar ook de wethouders bij betrokken worden. Daarnaast is het belangrijk. dat de klant centraal staat in de dienstverlening die de gemeente inkoopt. Aanbieders moeten niet alleen op papier een goed verhaal hebben, maar zich juist in de praktijk bewijzen. Daarom willen we een proef starten waarbij elke klant de dienstverlening kan beoordelen.“ Hier kunt u het volledige rapport (pdf) en de reactie (pdf) van het college lezen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.