Bijgewerkt: 22 augustus 2019

Reizigers op Schiphol doneerden 156.000 euro aan UNICEF

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
26-01-2013

Reizigers doneerden in 2012 ruim 156.000 euro in de collectezuilen op Amsterdam Airport Schiphol. De opbrengst van de zuilen is bestemd voor UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

Olivier Smit, Hoofd Marketing en Fondsenwerving van UNICEF Nederland, ontving de cheque van 156.000 euro uit handen van Peter van Laarhoven, Director Corporate Development Schiphol Group. "Wij zijn de passagiers van Schiphol erg dankbaar voor dit enorme bedrag. Het stelt ons in staat een goede bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg van kinderen over de hele wereld waardoor ze vanaf hun geboorte een goede start kunnen maken in het leven", aldus Olivier Smit.

schiphol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Reizigers doneerden in 2012 ruim 156.000 euro in de collectezuilen op Amsterdam Airport Schiphol


Jaarlijks wordt de inhoud van de collectezuilen van Schiphol geschonken aan een goed doel, dat wereldwijd actief is en geen politieke binding heeft. Begin 2012 werd het startsein gegeven voor de drie jaar durende samenwerking tussen Schiphol en UNICEF Nederland. Naast de opbrengst van de collectezuilen, organiseren de medewerkers van Schiphol Group allerlei acties ten bate van de kinderrechtenorganisatie.

UNICEF

UNICEF is actief in meer dan 150 landen en gebieden. De organisatie ziet erop toe dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Met hulpprogramma's op het gebied van water, gezondheidszorg, onderwijs, voeding en bescherming helpt UNICEF kinderen te overleven en armoede te overwinnen. UNICEF's hulp is structureel, maar de organisatie is er ook voor kinderen in noodsituaties. Onder het motto 'Unite for Children' werkt UNICEF samen met particulieren, organisaties en regeringen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.