Bijgewerkt: 19 januari 2021

Rembrandtschool en Amstelveen College behalen energielabel A

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-12-2013

De Brede School Rembrandt en het Amstelveen College hebben beide zeer goed gescoord bij het behalen van het energielabel, respectievelijk een A en een A+. De hoogst mogelijke score is een A++. De gemiddelde GPR score (Gemeentelijke PrestatieRichtlijn) is respectievelijk een 7,6 en 7,7. De gemeente heeft als ambitie, dat alle nieuwbouw van scholen minimaal een 7,5 scoort. De GPR kijkt naar de onderwerpen Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde van een gebouw.

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder Duurzaamheid: “Als overheid roepen we onze burgers regelmatig op zuinig te zijn met energie en mee te doen aan bijvoorbeeld een groepsaankoop van zonnepanelen, of isolatiematerialen. Zelf geven we het goede voorbeeld. Daarom worden alle nieuwe scholen in Amstelveen zo gebouwd, dat ze in aanmerking komen voor het energielabel A en een GPR-score van minimaal 7,5.”

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder Economische zaken


Het Amstelveen College dankt zijn goede score bijvoorbeeld aan de goede isolatie, een elektrische warmtepomp met warmte-opslag in de bodem, waterbesparende maatregelen voor toiletten en kranen, een lage temperatuur vloerverwarming en de ventilatie met warmteterugwinning. Daarnaast wordt de gebruikskwaliteit van de school goed beoordeeld. De toegankelijkheid en de sociale veiligheid van de school halen hoge scores.

Bij de Brede School Rembrandt zijn bijvoorbeeld maatregelen toegepast als het toepassen van energiezuinige en milieusparende koeling met koude opslag in de bodem i.p.v. een elektrische koelmachine. Daarnaast hebben de zeer goede vloerisolatie, het toepassen van zoneverwarming en het voorbereiden van de dakdelen op het gebruik van zonnepanelen geleid tot de gemiddelde score van 7,6.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.