Bijgewerkt: 28 september 2020

Remco Houtepen van Libris Venstra is op shortlist Boekverkoper van 2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
15-06-2016

Eind april bleek al, dat Remco Houtepen van Libris Venstra door vakgenoten was genomineerd voor de longlist Boekverkoper van het jaar. Alle klanten van Venstra werden opgeroepen de nominatie te ondersteunen. Nog nooit is er zo massaal gestemd voor de Elspeet Boekverkoper van het jaar-verkiezing. Er werden meer dan 10.000 stemmen geteld!

Op de Elspeet Conferentie in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds in Amsterdam werd de shortlist bekendgemaakt. Elspeet organiseert jaarlijks deze verkiezing om de enthousiaste, servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk. De door een vakjury gekozen winnaar wordt op 3 september 2016 tijdens Manuscripta bekendgemaakt en ontvangt bij die gelegenheid de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveen Bokaal, vernoemd naar de illustere boekverkoper Albert Hogeveen. De prijs wordt dit jaar voor de 11de keer uitgereikt.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2016)

Genomineerden Willemien Cazzato-Wagner directeur van Boekhandel Wagner in Sassenheim met Remco Houtepen van Libris Venstra uit Amstelveen


Naast vier anderen is Remco Houtepen gelukt om met de steun van de klanten op de shortlist terecht gekomen.  Een enthousiaste stemmer schreef volgens de voorzitter over Remco: ‘Op een heel prettige manier, vol oprecht enthousiasme, overtuigt hij keer op keer om boeken te kopen waarvan hij het noodzakelijk acht, dat deze gelezen worden.’ Een mooi compliment. Nu de klanten van Venstra hun steun hebben uitgesproken is het aan een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit auteur Ronald Giphart, Geneviève Waldmann (directeur-uitgever Luitingh-Sijthoff), Daisy Verhoeven (o.a. uitgeverij Querido en Ploegsma), Michiel Rigters (voorzitter Elspeet Conferentie) en de winnaar van 2015 Lisa Snijders. Op 3 september 2016 weten we meer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.