Bijgewerkt: 27 mei 2020

Roads Tafelgasten gaat van start!

Nieuws -> Informatief

Bron: Esther van Ruiten
03-08-2012

Roads Tafelgasten heeft financiering rond

Roads Tafelgasten gaat van start! Dit is mogelijk door bijdragen van het Oranjefonds (€ 9.000,-), het VSBfonds (€ 9.000,-) en van Stichting Theo Janssen MOC (€ 2.860,-) voor het eerste jaar van het project. Roads Tafelgasten gaat mensen met een psychiatrische achtergrond en weinig sociale contacten koppelen aan vrijwilligers die deelnemers thuis uitnodigen om samen te eten.

roads Amstelveen
(Bron Roads - 2012)

Het logo van Roads


Na een intakegesprek met de projectleider worden een vrijwilliger en één of meerdere deelnemers aan elkaar gekoppeld, waarbij ze samen een eetgroepje vormen. De vrijwilliger nodigt, in overleg, eens per maand zijn eetgroepje uit om bij hem/haar thuis te komen eten. Samen eten verbindt mensen met elkaar en geeft bovendien het gevoel van erbij horen. Voor mensen in een sociaal isolement, of met problemen om sociale contacten te leggen is het gevoel van “welkom zijn” een belangrijke ervaring.

Roads Tafelgasten maakt onderdeel uit van de organisatie Roads/Arkin en het Roads Maatjesproject. Roads ondersteunt mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen bij het vinden van een volwaardige plek in de samenleving.

“Deelnemers die graag een keer “uit eten gaan” kunnen zich melden maar ook vrijwilligers die een plekje aan tafel over hebben. Het vinden van voldoende vrijwilligers blijft altijd een uitdaging, maar met Tafelgasten verwachten we een nieuwe groep vrijwilligers aan te spreken”, aldus Jorise de Boer, projectleider van Roads Tafelgasten & Maatjesproject. In augustus wordt gestart met de voorbereidingen voor dit project en de planning is om vanaf september 2012 te starten met de eerste eetgroepjes.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds. Het VSBfonds wil, dat mensen elkaar ontmoeten en inspireren. En zich bewust zijn van zichzelf en hun omgeving.

VSBfonds ondersteunt daarom projecten die hieraan bijdragen. Stichting Theo Janssen MOC stelt zich ten doel het bevorderen van de maatschappelijke dienstverlening voor de bewoners binnen de gemeentes Amstelveen, Uithoorn en Ouder-Amstel. Roads Tafelgasten is verheugd met de bijdrage van deze drie partijen.

Meer informatie over Roads Tafelgasten? Bel, of e-mail gerust met Jorise de Boer, projectleider, werkzaam op dinsdag, woensdag en donderdag, E-mail tafelgasten@roads.nl of tel. 06-57573151.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.