Bijgewerkt: 20 januari 2021

Rob Oudkerk ingehuurd door de gemeente Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
07-03-2013

Door André Gerritsen
Andre Gerritsen  Amstelveen

Oud-Tweede Kamerlid en ex-hoofdstedelijk wethouder Rob Oudkerk gaat op projectbasis aan de slag bij gemeente Amstelveen als manager in het 'sociale domein'. De oud-politicus is door de gemeentelijke directie voorgedragen om de omvangrijke ontwikkelingen op zorggebied het hoofd te bieden. Door decentralisaties moet de gemeente veel zorgtaken die nu door het Rijk worden uitgevoerd, zelf uitvoeren.

Een enorme operatie, die Oudkerk „als grote uitdaging ziet," zo zegt hij in een reactie. „De vraag is, hoe Amstelveen zaken op het gebied van kwetsbare groepen, zoals ouderen, jongeren, gehandicapten en werklozen, geregeld wil en moet hebben. Amstelveen moet straks meer gaan doen, met minder geld. Het is een opdracht waar ik warm voor loop

oudkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Rob Oudkerk (PvdA) (l) oud-Tweede Kamerlid en wethouder van Amsterdam en Frits Hufnagel (VVD) oud-wethouder van Amsterdam en Den Haag tijdens een debat op 16 januari 2006, die werd georganiseerd door de VVD-Amstelveen fractie in het Congrescentrum Amstelveen in het kader van een Politiek Café


 Met het invliegen van de ervaren oud-politicus Rob Oudkerk als manager op het 'sociale ; domein' is het college van B en W van mening een prima slag te hebben geslagen. Oudkerk zelf staat in ieder geval te trappelen om te beginnen.

Het college van B en W staat inclusief wethouder Koops (Welzijn, CU) en wethouder Raat (Personeelszaken, VVD) pal achter de voordracht van de ervaren Oudkerk, die in tal van gemeente op projectbasis actief is en was.

Ervaring

Oudkerk is de laatste jaren onder de vlag van het bedrijf de Transformatiefabriek (TF), waar hij een van de drie directeuren is, actief in het zorggebied en werd en wordt door meerdere gemeenten (bijvoorbeeld Helmond en Tilburg) ingezet. Oudkerk is voor de specifieke opdracht in Amstelveen, zo vermoedt hij, „op persoonlijke titel gevraagd." Wethouder Raat beaamt dat desgevraagd:. „Door zijn ervaring ziet het college in hem de ideale man om het complexe zorgdossier onder handen te nemen," aldus Raat.

Klus

De gemeente moet straks simpelweg meer zorgtaken gaan uitvoeren voor minder geld. Van de pakweg 70 miljoen euro die het Rijk nu besteedt aan zorg, is er straks door decentralisatie nog circa 50 miljoen euro beschikbaar. Dat behoeft een compleet andere werkwijze en visie. Oudkerk ziet het als een van zijn meest uitdagende opdrachten: „Een hele grote klus," zo zegt hij, waar hij volgens schattingen zeker een jaar zoet mee is. „Heel veel meer tijd heb je ook niet, want de decentralisaties moeten worden uitgevoerd."

Amstelveen

Oudkerk is overigens niet van plan te blijven hangen in Amstelveen. „Op een gegeven moment moetje ook weer weg zijn," zegt hij. De gemeente Amstelveen is zeker niet onbekend voor de geboren en getogen Amsterdammer Oudkerk. Zijn moeder woonde er en zijn schoonmoeder woont er nog steeds. „Ik heb ook veel vrienden in Amstelveen en ken de gemeente, maar ik ben voor Amstelveners absoluut een buitenstaander," zo oordeelt hij.

Robert Herman (Rob) Oudkerk (Amsterdam, 20 maart 1955) is een voormalig Nederlands politicus. Hij was lid van de Tweede Kamer en wethouder in de gemeente Amsterdam namens de Partij van de Arbeid. Hij kwam als wethouder ten val vanwege betrokkenheid bij prostitutie en drugsgebruik. Tevens is Oudkerk huisarts, publicist en actief politiek commentator. Sinds 15 mei 2007 is Oudkerk als lector verbonden aan de Haagse Hogeschool.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.