Bijgewerkt: 13 augustus 2020

Rode Kruis Amstelveen met verkoopkraam in Groenhof

Nieuws -> Informatief

Bron: Rode Kruis Amstelveen
08-10-2012

Het Rode Kruis Amstelveen staat zaterdag 13 oktober 2012 van 9.00 tot 16.30 uur met een verkoopstand in winkelcentrum Groenhof (Groenelaan). Daar zijn artikelen te koop als wenskaarten, notitieblokken, handdoeken, sjaals en borduur- en breiwerken, tegen redelijke prijzen. De opbrengst gaat naar zowel locale als internationale Rode Kruis projecten.

De artikelen die worden aangeboden zijn tevens in de Rode Kruiswinkel aan Hueseplein 15 te koop. De Rode Kruiswinkel is elke woensdag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur geopend, en elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 -14.00 uur.

rode kruis Amstelveen
(Foto Rode Kruis Amstelveen - 2012)

Wenskaarten, notitieblokken, handdoeken, sjaals en borduur- en breiwerken en speelgoed in het winkeltje van Rode Kruis Amstelveen


Het Rode Kruis is 76 jaar actief in Amstelveen. Ruim 150 vrijwilligers houden zich bezig met eerste hulp en de sociale hulpvraag in de samenleving. De afdeling maakt onder meer vakanties mogelijk voor chronisch zieken, mensen met beperkingen en hulpbehoevende ouderen. Andere activiteiten zijn het wandelproject, de telefooncirkel, EHBO cursussen, inzetten van EHBO’s bij evenementen en calamiteiten, rolstoelfietsen en de creatieve groep.

De dames van de creatieve groep maken wenskaarten, borduur- en breiwerk en andere spullen die ook in de kraam worden aangeboden. In de winkel worden bovendien handgemaakte sieraden van Oegandese vrouwen verkocht.

De opbrengst daarvan wordt, evenals een jaarlijkse schenking door het Rode Kruis, volledig naar hen overgemaakt. Het geld wordt onder meer gebruikt om vrouwen met HIV te ondersteunen bij het opvoeden van hun kinderen. Bij de creatieve groep kunnen altijd meer mensen gratis deelnemen. Aanmelden: via 020-6414499.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.