Bijgewerkt: 31 mei 2020

Rode Kruis Amstelveen zoekt collectanten

Nieuws -> Informatief

Bron: Rode Kruis Amstelveen
23-04-2012

Het Nederlandse Rode Kruis helpt en beschermt mensen in nood. Onze hulp in Amstelveen bestaat uit het verlenen van noodhulp in geval van rampen, of calamiteiten en sociale hulp voor hen die eenzaam zijn.

Ruim 125 vrijwilligers zetten zich dagelijks voor verschillende activiteiten in, zoals het wandelen met ouderen die bijna niet de deur uitkomen, de telefooncirkels, de creatieve ochtenden, het vervoer naar Rode Kruis vakantiebestemmingen zoals de Henri Dunant en het verzorgen van een ‘Middagje Uit’ voor ouderen in verzorgingscentra.

Rode Kruis Amstelveen
(Foto Rode Kruis - 2011)

Rode Kruis collecte


Ook wordt een HIV- en AIDS project gesteund van Oegandese vrouwen en kinderen, die slachtoffer zijn van de oorlogssituatie aldaar.

Voor al deze activiteiten zijn uiteraard middelen nodig. In deze tijd van bezuinigingen wordt het ook voor het Rode Kruis lastiger om voldoende inkomsten te genereren. De opbrengst van de collecte komt volledig ten goede aan het werk van het Rode Kruis Amstelveen. Van 24 t/m 30 juni 2012 vindt de jaarlijkse collecte plaats.

Anke Smit (coördinator van de collecte): “Al met 2 uurtjes collecteren levert u een belangrijke bijdrage aan het werk van het lokale Rode Kruis. Wij zoeken nog meer collectanten, die bereid zijn om langs huizen te gaan bij hem. of haar in de buurt of die zouden willen collecteren in een van de Amstelveense (wijk)winkelcentra. Doet u ook mee?

Alleen. of samen met een vriend, vriendin of familielid? Samen collecteren, dubbel zo gezellig. Meld u aan als collectant. Wij hebben u echt hard nodig! Desgewenst wordt de collectebus bij u thuis afgeleverd in de week voorafgaand aan de collecteweek”.

Aanmelding kan bij : nrkaveen@hetnet.nl  of telefonisch 020- 6414499. We rekenen op u! Help het Rode Kruis helpen!.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.