Bijgewerkt: 31 mei 2020

Rode Kruis met verkoopstand in winkelcentrum Groenhof

Nieuws -> Informatief

Bron: Rode Kruis Amstelveen
09-04-2012

Zaterdag 14 april 2012 staat Rode Kruis Amstelveen met een verkoopstand in winkelcentrum Groenhof (van de wijk Groenelaan), van 9.00 t/m 16.30 uur. Diverse zeer uiteenlopende artikelen (o.a. wenskaarten, notitieblokken, handdoeken, sjaals en borduur- en breiwerken) zijn tegen zeer redelijke prijzen te koop.

De opbrengst wordt besteed aan locale en internationale Rode Kruis projecten. Via de Rode Kruiswinkel gehuisvest aan Hueseplein 15 worden de spullen ook verkocht. De winkel is geopend iedere woensdag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur. En iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 -14.00 uur.

rode kruis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De crea-groep van Rode Kruis Amstelveen heeft heel veel spullen zelf gemaakt


Rode Kruis is 75 jaar actief in Amstelveen. Ruim 125 vrijwilligers houden zich bezig met sociale hulpvraag in de samenleving. Het Rode Kruis heeft diverse activiteiten op sociaal gebied. Zoals het mogelijk maken van vakanties voor chronisch zieken, mensen met beperkingen en hulpbehoevende ouderen uit Amstelveen. Verder het wandelproject, de telefooncirkel, EHBO cursussen, inzetten van EHBO’s bij diverse evenementen en calamiteiten, rolstoelfietsen en de creatieve groep.

Ieder woensdag- en donderdagochtend zijn een groep creatieve Amstelveners uiterst actief met het maken van wenskaarten, borduur- en breiwerk en wat er nog meer kan worden bedacht. Onderlinge contacten, de gezelligheid en het handwerk vormen samen de aantrekkingskracht van deze bijeenkomsten.

Alle handgemaakte artikelen worden tegen zeer redelijke prijzen te koop aangeboden in de Rode Kruiswinkel. Behalve deze artikelen wordt in de winkel ook zelf gemaakte sieraden van Oegandeze vrouwen verkocht. De opbrengst hiervan wordt naast een schenking die Rode Kruis Amstelveen jaarlijks doet, volledig naar hen overgemaakt. Dit geld wordt onder andere gebruikt om vrouwen met HIV te ondersteunen bij het opvoeden van hun kinderen.

Yeter Tan, voorzitter van Rode Kruis Amstelveen: “We hebben een prachtige winkel met een heel breed assortiment aan spullen. Van kaarten, sieraden, notitieblokken, handdoeken tot aan zijde sjaals. Voor degenen die onze winkel nog niet kennen het is zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Zo nu en dan staan we met in stand ergens in Amstelveen, a.s zaterdag in overdekte winkelcentrum Groenhof. U bent van harte welkom”. Houdt u van handwerken dan zijn er nog enkele plaatsen voor woensdag en donderdaggroep vrij (deelname is gratis). U kunt contact opnemen met ons op 020-6414499.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.