Bijgewerkt: 10 april 2020

Roland Vos is officier van de Confrérie du Sabre d'Or

Nieuws -> Informatief

Bron: Roland Vos
04-05-2014

Op 27 april 2014 is Roland Vos van Vos Kosher Catering en Roland Vos Catering & Events na 7 jaar lidmaatschap van de Confrérie du Sabre d’Or bevorderd en geridderd tot Officier van dit bijzondere broederschap.

Foto Amstelveen
(Foto M. Vos - 2014)

Vlnr.: de net van Chevalier tot Officier benoemde Raymond Zuure en Roland Vos met hun diploma
en de Ambassadeurs van de Confrérie van Frankrijk en Nederland


De Confrérie du Sabre d’Or heeft als doel het openen van flessen champagne met één haal van een speciaal sabel. Dit is een traditie die terugvoert naar de tijd van Napoleon: omdat Napoleon geen water dronk, maar alleen champagne en er niet altijd tijd was om de flessen op de gebruikelijke manier te openen, deden ze het snel en simpel met een sabel.

Foto Amstelveen
(Foto M. Vos - 2014)

Vlnr.: Eytan Karo, Roland Vos en Sam de Geus


Tegenwoordig wordt het sabreren van champagne uitsluitend gedaan bij plechtige gelegenheden, zoals huwelijken, of andere bijzondere ceremonies. De sabreurs zijn in te huren voor bijzondere gelegenheden. Roland Vos biedt het overigens graag aan bij evenementen, waar zijn bedrijf de gehele verzorging voor zijn rekening neemt, maar apart boeken kan natuurlijk ook.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.