Bijgewerkt: 31 mei 2020

Rotonde Lindenlaan is bijna klaar

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
16-08-2012

Het kruispunt Van der Hooplaan-Lindenlaan is bijna omgetoverd in een rotonde. De werkzaamheden zijn bijna klaar en de bedoeling is, dat het verkeer na vrijdag 17 augustus 2012 over de rotonde kan rijden.

Begin deze week zag het er volgens een gemeentewoordvoerster naar uit, dat alleen het uitbreken van een moesson de opening voor verkeer nog kon belemmeren: „We liggen keurig op schema. Er zijn vooral nog wat asfalteringwerkzaamheden te doen en daarvoor moet het niet teveel regenen. Normaal gesproken moet het kruispunt op tijd klaar kunnen zijn."

lindenlaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De nieuwe rotonde op de kruising Lindenlaan- Van der Hooplaan op donderdag 16 augustus 2012


Het kruispunt Van der Hooplaan-Lindenlaan was jarenlang de plek in Amstelveen met de meeste ongevallen. Vooral fietsers waren daar vaak slachtoffer. Op de rotonde krijgen fietsers en voetgangers voorrang bij het oversteken.

Nu dit kruispunt bijna klaar is, richt de gemeente de aandacht op een ander notoir onveilig punt verderop aan de Van der Hooplaan, en wel de driesprong met de Keizer Karelweg nabij de A9-afrit.

Daar is vooral het linksaf slaan vanaf de Keizer Karelweg (komend uit de richting Handweg) de Van der Hooplaan op, oorzaak van veel ellende. Auto's belemmeren elkaars zicht, de weg is breed, zodat afslaande auto's zich relatief lang op de kruising bevinden en verkeer vanuit de richting A9 rijdt vanaf een dijk naar beneden, wat verwarrend kan zijn.

lindenlaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De rotonde op de kruising Lindenlaan- Van der Hooplaan richting de Sportlaan gefotografeerd. Het nieuwe kruispunt is praktisch bijna klaar


Het compleet opnieuw inrichten van het kruispunt kan nu niet, omdat nog onduidelijk is hoe de toekomstige aansluiting op de A9 er uit gaat zien. De gemeente beperkt zich daarom tot kleinschalige aanpassingen, om het kruispunt overzichtelijker en compacter te maken.

Het korte, linker voorsorteervak op de Keizer Karelweg zuid vervalt, zodat nog maar één auto tegelijk het kruispunt op kan rijden. Daarnaast wordt de rijbaan Van der Hooplaan richting zuid versmald. Het zicht verbetert en auto’s, fietsers en voetgangers bevinden zich korter op de kruising.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.