Bijgewerkt: 22 september 2020

SP laat leraar aan het woord

Nieuws -> Informatief

Bron: SP / AOb
31-03-2009

In de AVMO Nieuwsbrief 29 werd onder meer aandacht gevraagd voor een onderwijs enquête, die de politieke partij SP heeft gemaakt.

Iedereen heeft wel een mening over onderwijs, maar u weet als geen ander, hoe het werkelijk zit. Of het nu gaat over werkdruk, salaris of zorgleerlingen, u ziet hoe het onderwijsbeleid uitpakt in de klas. Maar is dat ook het goede beleid? Of leidt het tot nieuwe problemen?

Dat wil de SP weten van de echte deskundige en daarom vragen ze u de vragenlijst in te vullen. Dat kost circa een half uur van uw tijd. Het onderzoek loopt tot en met 27 april 2009. De resultaten worden voorgelegd aan regering en Tweede Kamer. Dit is zeer effectief, blijkt uit een eerder SP-onderzoek onder vmbo-leraren. De regering nam toen enkele adviezen uit het rapport over.

De medezeggenschapsraden van scholen in het basis- en voortgezet onderwijs hebben de vragenlijst en materiaal ontvangen. Hoe kunt ú meewerken aan het onderzoek? U kunt zelf de vragenlijst invullen via: www.sp.nl/leraren.

"Er wordt nog steeds veel beleid over de rug van de leraar gemaakt", vindt SP Tweede Kamerlid en woordvoerder voortgezet onderwijs, Jasper van Dijk . Daarom vraagt de SP aan leraren om zelf aan te geven, wat er beter moet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.