Bijgewerkt: 22 januari 2021

Sail 2015: Varend Erfgoed komt naar Ouderkerk aan de Amstel

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Ouder-Amstel
20-08-2015

Op vrijdag 21 augustus 2015 is het Sail in Ouderkerk aan de Amstel. Tussen 11.00 uur en 12.00 uur komen de boten van het Varend Erfgoed in het kader van Sail 2015 naar Ouderkerk aan de Amstel. Tijdens deze dag is er van alles te zien en te beleven in het dorp en Amstelzijde. Dus kom ook langs en mis het niet!

Vanuit Amsterdam komen de historische schepen van het Varend Erfgoed naar Ouderkerk aan de Amstel gevaren. Zo’n 130 schepen zullen Ouderkerk aan de Amstel binnenvaren en aanmeren. De Watersportvereniging Ouder-Amstel zorgt voor de begeleiding op het water. Een presentator zal u informatie geven over de oude schepen. Aankomst tussen 11.00-12.00 uur.

Uiteraard krijgt het evenement ook een muzikaal tintje. Op het podium voor het gemeentehuis (Dorpsstraat) zal de Tata Steel Big Band ‘The Swingmasters’ met muziek van Glenn Miller en George Gershwin tot Frank Sinatra en Michael Bublé optreden. Ook kunt u de Gedempte Havenzangers en een Dixieland orkest op verschillende locaties tegenkomen. Tussen 11.30-17.30 uur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

In het kader van Sail 2010 werd vrijdag 20 augustus 2010 het 'Rondje Ouderkerk' georganiseerd in Ouderkerk aan de Amstel. Vanaf de IJ-haven en het Oosterdok in Amsterdam, meer dan 100 schepen en boten behorend tot het Varend Erfgoed gevaren via de sluizen bij Theater Carré over de Amstel, richting Ouderkerk aan de Amstel


Pontje Vaart. De Vrienden van het Pontje zorgen voor de overtocht tussen de Brugstraat en de Amstelzijde. U kunt gratis gebruik maken van het Pontje. Van 11.00-20.00 uur.

Pure Burenmarkt en oude ambachten. Op ’t Kampje en in de Dorpsstraat is een Pure Burenmarkt. Op deze markt kunt u volop genieten van lokale en biologische producten. Om u mee te nemen in de Sailsfeer zijn op de markt ook oude scheepsambachten te vinden. Van 11.00-17.30 uur.

Burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen ontvangt samen met de directeur van Sail Amsterdam, mevrouw Mitra van Raalten, de deelnemers bij het podium voor het gemeentehuis. Daar zal een toost worden uitgebracht met alle aanwezigen. Om 12.30 uur.

Wandeling met gids. Uiteraard mag op zo’n mooie dag met veel bezoekers een wandeling met gids over de begraafplaats Beth Haim niet ontbreken. Er worden twee rondleidingen gegeven. Inschrijven hiervoor kan bij de informatiekraam nabij het podium. Start wandelingen om 14.00 uur en om 15.00 uur.

Historisch Museum. Het historisch museum is deze dag ook speciaal geopend voor Sail. De vrijwilligers in het museum heten u graag van harte welkom. Het museum vindt u in de Kerkstraat tegenover de begraafplaats Beth Haim. Open van 11.00 - 17.00 uur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het Varend Erfgoed op de Amstel


Concert op de Amstel. Burgemeester Mirjam Van ’t Veld van Amstelveen opent de Amstelzijde. De renovatie van  Amstelzijde is eerder dit jaar afgerond en ter gelegenheid daarvan vindt in het kader van het Grachtenfestival een speciaal concert op de Amstel plaats. Een prachtig optreden van Coal Harbour, bestaat uit 10 jonge getalenteerde  musici die een mix spelen van jazz en klassiek. Van 18.00-19.15 uur.

Gratis pendelbus. Speciaal voor bezoekers die met de auto naar Ouderkerk aan de Amstel komen is er een gratis pendelbus. Bezoekers kunnen gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Wethouder Koolhaasweg en worden vandaar met het pendelbusje naar het gemeentehuis gebracht. Pendeldienst rijdt tussen 10.30 - 21.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.