Bijgewerkt: 2 juni 2020

'Samen Solar met het Amstelveen College'

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen College
15-12-2014

Op maandag 15 december 2014 start het Amstelveen College met de unieke crowdfunding campagne 'Samen Solar met het Amstelveen College' om het schooldak vol te leggen met zonnepanelen. Ouders, docenten, buren en andere betrokkenen kunnen mee investeren in de panelen op het dak van de school, of zelf overstappen op zonnestroom. Dat gebeurt in samenwerking met Sungevity en Zonnepanelendelen.nl. Voor elke 3 overstappers doneert Sungevity 1 zonnepaneel aan de school. De zonnepanelen actie maakt deel uit van het streven van het Amstelveen College om de duurzaamste school van Amstelveen te worden. Naast deze actie hebben deze week alle onderbouwleerlingen een projectweek rond een duurzaamheidsthema.

Foto Amstelveen
(Bron Zonnepanelen delen - 2014)

De 284 zonnepanelen worden op het dak van het Amstelveen College geplaatst aan de Sportlaan 27. Naar verwachting produceren alle zonnepanelen samen voldoende stroom om bijna 19 huishoudens ieder jaar voor 100% van elektriciteit te voorzien


100 duurzame dagen op het Amstelveen College. Het Amstelveen College zet zich de komende 100 dagen vol enthousiasme in voor duurzaamheid. Met het opwekken van eigen zonnestroom bereikt de school het hoogste energielabel: A++. “Via deze actie willen we zelf het goede voorbeeld geven en onze leerlingen motiveren om aan de slag te gaan met duurzaamheid. We willen echt een verschil maken en betrekken daarom zoveel mogelijk mensen bij het initiatief“, zegt Ton Out van de Commissie Duurzaamheid van het Amstelveen College.

Crowdfunders profiteren van 4% rendement. Het doel is het dak van het Amstelveen College helemaal bedekken met zonnepanelen. Hiervoor zoekt de school via crowdfunding naar investeerders die mede-eigenaar worden van de panelen, De school verbruikt de opgewekte stroom zelf en de eigenaren profiteren van een rendement van 4%. Iedereen kan zonnedelen kopen en, er is een zonnedeel voor elk budget. Het is een slimme investering die goed is voor het milieu én direct bijdraagt aan een schonere leefomgeving.

Via Samen Solar stapt iedereen voordelig over op zonnestroom. Niet alleen de school, maar ook de ouders, docenten en vrienden van de school kunnen voordelig overstappen op zonnestroom via Samen Solar met Amstelveen College. Sungevity, aanbieder van zonnepanelen, biedt geïnteresseerden een compleet zonnesysteem tegen een gereduceerd tarief. Iedereen kan vrijblijvend een zonne-advies aanvragen en profiteert van € 20,- korting per zonnepaneel. Voor elke 3 deelnemers krijgt de school 1 paneel cadeau. Dus, hoe meer deelnemers, hoe hoger de korting en hoe meer gratis zonnepanelen voor de school. Bij meer dan 30 deelnemers verdubbelt bovendien de korting.

Gemeente Amstelveen zet ook in op zone-energie. De crowdfunding campagne wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Amstelveen in de verwachting, dat na deze pilot ook andere scholen, instellingen en verenigingen enthousiast zullen zijn en gebruik zullen maken van het ontwikkelde model. De gemeente Amstelveen heeft hiervoor subsidie verkregen van de Stadsregio Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.zonnepanelendelen.nl/project/amstelveencollege

Projectweek. ‘De duurzame school’ is ook het thema van de projectweek, die deze week gehouden wordt voor alle onderbouwklassen van het Amstelveen College. Leerjaar 1 gaat aan de slag met een project, waarin ondernemerschap en duurzaamheid centraal staan. Leerjaar 2 gaat met het thema water aan de slag. Op de woensdag komt daar tijdens de zogenaamde Plastic Art Challenge het onderwerp zwerfafval bij. Leerlingen gaan dan samen met kunstenaars kunstwerken maken van afvalplastic. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Amstelveen en Natuur- en Milieucentrum Haarlemmermeer. *Leerjaar 3 heeft tijdens de projectweek het thema energie. De leerlingen gaan onder andere een spel doen rond het Energie transitiemodel, waarbij leerlingen de energietoekomst kunnen invullen.

Sponsoractie. Tijdens de projectweek wordt van maandag tot en met woensdag ook de jaarlijkse sponsoractie georganiseerd. Deze staat dit jaar volledig in het teken van duurzaamheid. Leerlingen gaan proberen met fitness toestellen, die in de aula staan opgesteld, een uur lang zo veel mogelijk energie op te wekken. De opbrengst van de sponsoractie gaat volledig naar de aanschaf van zonnepanelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.