Bijgewerkt: 24 januari 2021

Sander Mager van GroenLinks is lijsttrekker van Water Natuurlijk

Nieuws -> Informatief

Bron: Water Natuurlijk
26-11-2018

Op de kandidatenlijst van Water Natuurlijk voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht staan verrassend veel kandidaten met ervaringen binnen GroenLinks en D66. De onafhankelijke waterschapspartij Water Natuurlijk is ruim 10 jaar geleden opgericht door verschillende natuur- en milieuorganisaties en wordt actief gesteund door GroenLinks en D66 die niet zelf met een lijst meedoen aan de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019. Lijsttrekker Sander Mager zegt ontzettend trots te zijn op de kwaliteit van de lijst: ‘Een fantastische mix van duurzame veranderaars, groene politici en progressieve bestuurders’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Sander Mager fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 13 juli 2011


Tot lijsttrekker van Water Natuur is Sander Mager (Amstelveen) verkozen. Mager is op dit moment al fractievoorzitter van Water Natuurlijk, directeur van AgriProFocus – netwerkorganisatie voor duurzame agrarisch ondernemerschap in Afrika en Azië, en was daarvoor o.a. 12 jaar fractievoorzitter van GroenLinks Amstelveen. Mager: ‘Er is echt wat te kiezen bij de waterschapsverkiezingen. Met jouw stem kan je ervoor zorgen het waterschap zorgt voor de meest groene, meest duurzame, meest diervriendelijke oplossingen en niet alleen voor de technisch en financieel meest haalbare oplossing’. Ook de nummer 2 op de lijst, Marjolein Quené (Hilversum) is op dit moment al lid van de fractie van Water Natuurlijk in het waterschap. Marjolein is historicus en bedrijfskundige en was eerder onder andere manager duurzame energie met NUON.

De hoogste nieuwe binnenkomer is Renske Peters (Amsterdam), die op dit moment voorzitster is van Beschermers Amstelland, de stichting die zich inzet om de kwaliteit van de cultuurhistorische waarde van het landschap in Amstelland te behouden. Peters was eerder werkzaam bij de gemeente Amsterdam op het gebied van openbare ruimte, groen en water en was werkzaam bij het Ministerie van Infrastructuur en milieu op het gebied van waterveiligheid en internationaal waterbeleid.

Op plaats vier staat Pieter de Groene (Breukelen), fervent watersporters en namens D66 wethouder geweest in de gemeente Stichtse Vecht en namens de fractie Bedrijven (KvK) eerder dagelijks bestuurder geweest in het waterschap.  Jojanneke Vanderveen (Hilversum) is promovenda politieke theorie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze vervult en vervulde meerdere functies bij GroenLinks en was onder meer landelijk voorzitter van DWARS, de jongerenorganisatie van deze partij.

De steun van GroenLinks en D66 is goed terug te zien in de rest van de kandidatenlijst. Ook voormalig GroenLinks-wethouder Gerrit Pas (Huizen), Amsterdams D66-raadslid en Provinciale Staten-kandidaat Bart Vink en voormalig Amstelveens raadslid Hans Koot staan op de lijst. Geheel in die lijn zijn ook de twee lijstduwers bekende politici. Ruud Grondel, eerder wethouder in Diemen en bestuursvoorzitter van GroenLinks Noord-Holland, staat op plaats 21. D66-prominent, bestuurder en acteur Boris van der Ham is lijstduwer op plaats 22.

De volledige kandidatenlijst van Water Natuurlijk – Amstel, Gooi en Vecht

Sander Mager (Amstelveen)
Marjolein Quené (Hilversum)
Renske Peters (Amsterdam)
Pieter de Groene (Breukelen)
Jojanneke Vanderveen (Hilversum)
Marjolein Meerburg (Maarssen)
Laurens Kooij (Amsterdam)
Rick van Dijk (Vinkeveen)
Atze Sytsma (Hilversum)
Margriet Pel (Amsterdam)
Wilbert Kroesen (Hilversum)
Ronald de Jongh (Amsterdam)
Gerrit Pas (Huizen)
Casper Colenbrander (Amsterdam)
Florrie de Pater (Amsterdam)
Hans Koot (Amstelveen)
Bart Vink (Amsterdam)
Senne Zeinstra (Amsterdam)
Luuk Hüttig (Amsterdam)
Rolf van Arendonk (Amsterdam)
Ruud Grondel (Diemen)
Boris van der Ham (AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.