Bijgewerkt: 12 juli 2020

Schiphol gastheer van de 25de Internationale Luchtvaartbeurs

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
01-11-2010

Amsterdam Airport Schiphol is van 2 tot en met 4 november 2010 gastheer van het 25th International Air Cargo Forum & Exposition (ACF). Het ACF is de grootste internationale luchtvrachtbeurs ter wereld en wordt tweejaarlijks georganiseerd door The International Air Cargo Association (TIACA).

Drie dagen lang is in de RAI Amsterdam de gehele internationale luchtvrachtbranche, waaronder luchtvrachtmaatschappijen, luchthavens, afhandelaars, verladers en truckers vertegenwoordigd. Er worden circa 5.000 bezoekers verwacht.

Enno Osinga, Senior Vice President Cargo: "We zijn trots om dit jaar gastheer van het Air Cargo Forum te zijn. Het is de tweede keer in 30 jaar dat dit event in Nederland wordt georganiseerd. En dat is niet zonder reden. Als één van de meest toonaangevende vrachtluchthavens ter wereld biedt Schiphol een uitstekend platform voor het ACF. De luchthaven biedt een uitgebreid lucht- en landzijdig netwerk van verbindingen voor de tweeëntwintig lijndienstmaatschappijen die via Schiphol vracht vervoeren."

Global Supply Chain

Dit 25e ACF heeft als thema The Global Supply Chain - Air Cargo's connection for Profitability and Growth. Osinga: "Om de ambitie van beste vrachtluchthaven in Europa te kunnen blijven waarmaken, investeert Schiphol voortdurend in innoverende activiteiten, die een efficiënte vrachtvervoer en -afhandeling mogelijk maken. Het ACF biedt een prachtige kans om hiertoe inspiratie, kennis en de juiste contacten op te doen. Dat geldt uiteraard niet alleen voor ons, maar voor alle aanwezige partijen."

Schiphol presenteert tijdens een persconferentie de resultaten van Schiphol Cargo's vrachtstrategie en de plannen voor de toekomst, waaronder Schiphol SmartGate Cargo en Amsterdam Connecting Trade. Bovendien zullen Amsterdam Airport Schiphol en de luchthaven Changi van Singapore een Memorandum of Understanding ondertekenen.

In het Schiphol Paviljoen toont de luchthaven samen met haar partners Air Cargo Netherlands, Amsterdam Airport Area, Cargonaut, Dutch Customs, Dinalog en Schiphol Real Estate, Amsterdam Airport haar toegevoegde waarde als cargohub en logistieke vestigingsplaats.

Economische betekenis

Amsterdam Airport Schiphol is de derde luchthaven van Europa op het gebied van vracht, en nummer zestien in de wereld. Op Amsterdam Airport Schiphol zijn de passagiersgerelateerde inkomsten hoger dan de vrachtgerelateerde, maar luchtvracht levert een significante bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse economie. In 2009 werd 1.286.372 ton vracht vervoerd via Schiphol. In de keten van bedrijven die op Schiphol zich met luchtvracht bezighouden, zoals afhandelaars, luchtvrachtmaatschappijen, truckers en logistieke dienstverleners zijn ruim 26.000 personen werkzaam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.