Bijgewerkt: 21 oktober 2020

Schiphol haalt International Air Cargo Forum naar Amsterdam

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol
06-11-2008

Op 5 november 2008  heeft Ad Rutten, Executive Vice President & COO, van Schiphol Group, op het 'International Air Cargo Forum' in Kuala Lumpur bekend gemaakt, dat Amsterdam Airport Schiphol gastheer is van  de 25e International Air Cargo Forum dat over twee jaar wordt gehouden. Dit is één van de meest toonaangevende internationale luchtvrachtbeurzen ter wereld die één keer in de twee jaar wordt gehouden. De luchtvrachtbeurs vindt in 2010 in de RAI in Amsterdam plaats. Doelgroepen van de beurs zijn o.a. logistieke dienstverleners, expediteurs, luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en afhandelaren.

Kuala Lumpur

Tijdens het International Air Cargo Forum dat van 4 tot en met 6 november in Kuala Lumpur wordt gehouden presenteert Amsterdam Airport Schiphol zich voor het eerst samen met belangrijke vrachtrelaties in een zogenaamd Holland Paviljoen. Deelnemers aan dit paviljoen zijn Martinair Cargo, Rutges Cargo, Rhenus Freight Logistics, Aviapartner,  Amsterdam Connecting Trade (ACT), Cargonaut, Districon, IJSGlobal, Douane, Skylink, Securitas en Perishables Center Amsterdam Airport.

"We zijn een van de belangrijkste vrachthubs van Europa. Vracht is essentieel voor de mainport Schiphol want mede hierdoor heeft Schiphol een uitgebreid netwerk van bestemmingen zowel Europees als intercontinentaal. En dit uitgebreide netwerk zorgt voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat waardoor bedrijven zich hier in de regio vestigen, "aldus Rutten.

"Ik ben er trots dat we ons dit jaar gezamenlijk met onze belangrijke klanten en relaties presenteren op de luchtvaartbeurs. Met elkaar hebben we als gezamenlijke doelstelling Schiphol als internationale logistieke marktplaats nog beter op de kaart te zetten."

Arthur van Dijk, wethouder Economische Zaken van de gemeente Haarlemmermeer, sprak in Kuala Lumpur over Amsterdam Connecting Trade (ATC). "Wij willen met de Schipholregio tot de top gaan behoren van de meest duurzame luchtvrachtgerelateerde knooppunten in Europa. ACT is een unieke publiek private samenwerking waarbij duurzaamheid, bereikbaarheid en kwaliteit voorop staan. Het International Air Cargo Forum is de locatie om dit initiatief voor het Schiphol Air Cargo Forum 2010

Met 47,8 miljoen passagiers en ruim 1,6 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2007 de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 270 bestemmingen over de hele wereld.

Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 61.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.