Bijgewerkt: 4 juni 2020

Schiphol koopt 20 elektrische voertuigen

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
26-11-2010

Amsterdam Airport Schiphol heeft op donderdag 25 november 2010 een participatieovereenkomst getekend voor de aankoop van 20 elektrische voertuigen tijdens een aanbestedingsbijeenkomst van het Dutch Consortium for the Tender of Electric Cars (DC-TEC). De ondertekening vond plaats in het bijzijn van Maurits van Oranje (voorzitter van het Formule E-team).

In de eerste helft van december zal Schiphol in de zogenaamde Request for Proposal de functionele specificaties aangeven voor de diverse (categorieën) auto's. De uiteindelijke levering van de twintig auto's wordt voorzien vanaf medio 2011 en zal doorlopen in 2012 en 2013.

Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO Schiphol Group: 'Wij juichen het initiatief van DC-TEC toe en zetten met volle overtuiging onze handtekening voor de aanschaf van twintig elektrische auto's voor Schiphol. Het vormt voor ons een logische stap bij de invoering van elektrisch vervoer op ons luchthaventerrein. Elektrisch vervoer draagt bij aan duurzame mobiliteit en aan een schone, verantwoorde energiehuishouding, twee belangrijke thema's van Corporate Responsibility.'

Elektrisch vervoer op Schiphol

Schiphol wil het gebruik en de voordelen van elektrisch vervoer stimuleren en maakt gebruik van het logo voor elektrisch vervoer dat door de gemeente Amsterdam (Nieuw Amsterdams Klimaat) is ingevoerd en dat al door verscheidene bedrijven en instellingen wordt gebruikt. Op Schiphol rijdt per mei 2009 de Th!nk City en vorige week is de Tazzari in gebruik genomen. Medewerkers van Schiphol kunnen beide auto's voor zakelijk vervoer gebruiken.

elektrisch Amstelveen
(Bron Nieuw Amsterdams Klimaat - 2010)

Het logo om het elektrisch vervoer in Amsterdam te promoten


Impuls aan duurzaam Schiphol

Schiphol heeft de ambitie uitgesproken om in 2012 CO2-neutraal te zijn en in 2020 zelf 20% van de benodigde energie duurzaam op te wekken. De inzet duurzame mobiliteit draagt hieraan bij. Zie voor een overzicht van activiteiten die Schiphol onderneemt om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, de driedimensionale site www.schiphol.nl/cr-3d .

DC-TEC

De DC-TEC is een stichting die in mei 2010 in Nederland is opgericht en tot doel heeft het organiseren en uitschrijven van een openbare aanbesteding naar EU-model voor de aanschaf van elektrische voertuigen. Het consortium behartigt de belangen van een groot aantal sectoroverkoepelende Nederlandse organisaties, waaronder toonaangevende multinationals en overheidsinstanties.

Met deze ongekende omvang geeft DC-TEC een belangrijke aanzet tot de totstandkoming van een nationale markt voor elektrische voertuigen, terwijl de deelnemers zo verzekerd zijn van de best mogelijke elektrische voertuigen tegen een scherpe prijs.

Tot op heden hebben zich naast Schiphol 28 bedrijven aangemeld om te participeren in het initiatief. De tender omvat de volgende elektrische vervoerstuigen: kleine personenwagens, compacte middenklas personenauto's, kleine bedrijfsauto's en middengrote bedrijfsauto's.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.