Bijgewerkt: 25 mei 2020

Schiphol realiseert geavanceerd transportsysteem

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
09-12-2009

Ad Rutten, Executive Vice-President en COO van Schiphol Group heeft, in aanwezigheid van Michiel Peters, President en CEO Vanderlande Industries en Charles Vincent, Directeur IBM Travel & Transport Europe IBM, de aftrap gegeven voor de realisatie van een geavanceerd transportsysteem (Backbone) voor bagage. Schiphol heeft hiervoor onlangs met Vanderlande en IBM een contract getekend.

Nieuw transportsysteem verbindt bagagekelders met elkaar

Het te bouwen transportsysteem gaat de bagagekelders West, E, D en Zuid met elkaar verbinden waardoor er een integraal bagagesysteem wordt gerealiseerd. De Backbone maakt het bagagesorteersysteem kwalitatief hoogwaardiger, flexibeler en betrouwbaarder. Hierdoor is meer back up capaciteit beschikbaar waardoor bij eventuele systeemuitval de kans op verstoringen in het bagageproces gereduceerd wordt.

De werkzaamheden starten in maart 2010 en lopen naar verwachting tot medio 2013. In Vertrekhal 2 zullen, voor de realisatie van de Backbone, vanaf mei 2011 tot en met september 2012, afwisselend twee balierijen buiten gebruik worden genomen.

Bagage Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Bagagewagens op Schiphol


Oplevering transferloskades

Vandaag zijn tevens vier transferloskades in de E pier officieel in gebruikgenomen. De loskades die voorzien zijn van de nieuwste screeningsapparatuur  zorgen voor extra capaciteit en een sneller en efficiënter transferbagageproces.

70 MB

De aanleg van de Backbone en de oplevering van de transferloskade's vormen één van de belangrijke stappen in het zogenaamde 70 MB programma van Amsterdam Airport Schiphol.  Dit heeft als doel de capaciteit te verhogen naar 70 miljoen stuks bagage in de toekomst.

 Totaal investeert Schiphol ongeveer 800 miljoen Euro in de uitbreiding van capaciteit, betrouwbaarheid en kwaliteit van het bagagesysteem. Het 70 MB programma is op dit moment het grootste investeringsprogramma van de luchthaven. Amsterdam Airport Schiphol realiseert dit project in nauwe samenwerking met de KLM.

Bagage op Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol stelt de bagage infrastructuur- en systemen op de luchthaven beschikbaar aan de afhandelingsbedrijven en luchtvaartmaatschappijen. Zij zorgen voor de verwerking van de bagage van en naar het vliegtuig.

Vanderlande Industries

Vanderlande Industries levert geautomatiseerde material handling-systemen en bijbehorende diensten voor bagageafhandeling op luchthavens, distributiecentra en sorteerfaciliteiten van post- en expresse pakketdiensten. De onderneming is wereldwijd actief en op het gebied van bagageafhandeling is zij wereldmarktleider.

IBM

IBM ondersteunt wereldwijd verschillende luchthavens bij de implementatie van slimme bagageafhandelingsoplossingen. In Nederland heeft IBM een wereldwijd expertisecentrum voor bagageafhandeling ingericht en ondersteunt daarvan uit onder meer klanten als Schiphol, KLM, Martinair en London Heathrow.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.