Bijgewerkt: 26 februari 2020

Schiphol start bouw nieuw vrachtgebouw voor Rhenus Logistics

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
01-10-2009

Schiphol Real Estate is gestart met de bouw van een vrachtgebouw voor Rhenus Logistics  op Cargo World Schiphol-Zuidoost. De eerste paal is hiervoor op donderdag 1 oktober 2009 geslagen door Paul Parramore, Chief Operating Officer Rhenus B.V. samen met Maarten de Groof, Chief Commercial Officer Schiphol Group, in aanwezigheid van André van den Berg, algemeen directeur Schiphol Real Estate en Arthur van Dijk, wethouder Economische Zaken Gemeente Haarlemmermeer.

Schiphol-Zuidoost ontwikkelt zich tot een centrum voor expediteurs en logistieke dienstverleners met directe toegang tot het vrachtplatform. Hierdoor wordt het voor bedrijven zoals Rhenus mogelijk de regie te kunnen voeren over zowel hun afhandelings- als  expeditie activiteiten.

Het gebouw van Rhenus, een toonaangevende internationale logistieke dienstverlener, krijgt ca 7.500 m² bedrijfsruimte en 2.800 m² kantoorruimte en is bedoeld voor de zogenoemde eerste en tweede linie overslagactiviteiten; de afhandeling en expeditie van goederen.

De nieuwe huisvesting van Rhenus maakt onderdeel uit van haar strategie om het gehele luchtvracht- en afhandelingsproces efficiënter te laten verlopen en kosten te reduceren. Het pand wordt met de laatste IT technologieën ingericht.

Het ontwerp en inrichting van het pand sluit aan op de initiatieven van de Douane en Luchthaven Schiphol om binnen 3 jaar het gehele luchtvrachtproces te controleren volgens het 'Green Lane' principe.  Dit betekent dat de meeste binnenkomende zendingen en goederen, zonder oponthoud overgeslagen kunnen worden wat vervolgens een grote tijd- en kostenbesparing met zich mee brengt. In het nieuwe vrachtgebouw worden de luchtvracht expeditieactiviteiten van Rhenus Air, KDS Cargo, Racon Air en Copex Air ondergebracht.

Duurzaam bouwen

Het nieuwe vrachtgebouw van Rhenus past in de ontwikkelingsvisie van duurzaam bouwen van Schiphol Real Estate. In het ontwerp is voorzien in veel daglicht zowel vanuit de gevels als vanuit het dak gecombineerd met daglichtgestuurde verlichting.

Zo is de steen in de voorgevel (Click-Brick) droog gestapeld en is gemakkelijk recyclebaar. Op het dak worden 500 m² PV zonnepanelen geplaatst waarmee de kantoren volledig van energie zullen worden voorzien. Onder meer hierdoor is de Energie Prestatie Coëfficiënt  van het nieuwe vrachtgebouw 0.9 , ruim onder de wettelijk eis (1,1).

Schiphol-Zuidoost maakt onderdeel uit van het duurzame logistieke knooppunt ACT Beyond Logistics bij Schiphol. Het vrachtgebouw van Rhenus is een ontwerp van Moen & Van Oosten uit Rotterdam. De nieuwbouw zal worden gerealiseerd door Heembouw uit Roelofsarendsveen (bouwkundig) en Lomans uit Amersfoort (installaties). Naar verwachting wordt het nieuwe vrachtgebouw in de tweede helft van 2010 in gebruik genomen.

Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed.

Rhenus AG & Co. KG

Met een omzet van 3,1 miljard Euro en 17.700 medewerkers op 230 locaties is Rhenus een toonaangevende speler op de Europese logistieke markt. De divisies Contract Logistics, Freight Logistics, Port Logistics en Public Transport bieden een totaaloplossing voor het managen van complexe logistieke ketens. Rhenus B.V. is voortgekomen uit de voormalige logistieke onderneming TMI, die in 2007 is overgenomen door Rhenus AG & Co KG uit Duitsland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.