Bijgewerkt: 28 januari 2021

Scholen willen de lokalen van Orion 19 gebruiken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-06-2013

De scholen aan de Orion hebben, samen met de muziek- en dansschool en de kinderopvanginstelling, de gemeente verzocht Orion 19 (deels) te mogen gebruiken voor een combinatie van leslokalen en ruimte voor activiteiten ten behoeve van de brede schoolgedachte.

bibliotheek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De bibliotheek in Orion, in de wijk Middenhoven werd op zondag 15 januari 2012 gesloten


Er is behoefte aan meer groepsruimten, omdat het aantal leerlingen de komende jaren zal toenemen. Het gebouw Orion 19 in de wijk Middenhoven was tot voor kort in gebruik als vestiging van de bibliotheek. Na het vertrek hiervan staat het gebouw leeg.

Wethouders Jan-Willem Groot (CDA) en Herbert Raat (VVD): “Het benutten van leegstand in plaats van nieuwbouw past in ons beleid om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare ruimten en financiële middelen om te gaan.

Daarom hebben wij de betrokken organisaties gevraagd te komen met een concreet voorstel voor het gebruik van het gebouw. Dit voorstel moet gericht zijn op een lange termijn planning, waarbij geen sprake meer is van tijdelijke lokalen zoals op dit moment.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.