Bijgewerkt: 6 augustus 2020

Schooltuinwerk 2011: Groene vingers kweek je hier!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-03-2011

Voor de gemeente Amstelveen zijn de vier schooltuincomplexen, die verspreid door de gemeente liggen, een belangrijk middel om kinderen in contact te laten komen met de natuur. Ongeveer 750 kinderen kunnen wekelijks letterlijk de handen uit de mouwen steken en spitten, planten, oogsten en eten uit hun eigen moestuin.

akkerbloem  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Maïsveld in schooltuin 'De Akkerbloem'


Naast basisschoolleerlingen die tijdens schooltijd een tuintje onderhouden kunnen ook andere kinderen, van circa 8 tot 12 jaar, na schooltijd een tuintje aanleggen. De werkzaamheden geschieden onder leiding van de schooltuinmedewerker in samenwerking met vrijwilligers. Er wordt elke week ongeveer 1,5 uur in het tuintje gewerkt. De mogelijkheden voor de zogenaamde vrije groepen verschillen per complex.

Ouders die hun kinderen willen opgeven voor een tuintje kunnen terecht op woensdag 9 en 16 maart 2011 van 13.30 tot 15.00 uur op één van de vier schooltuincomplexen en op zondag 13 maart 2011 van 14.00 – 16.00 uur op Speelboerderij Elsenhove. De kosten zijn € 18,-- per kind en dienen contant te worden afgerekend.

De schooltuincomplexen van de Gemeente Amstelveen zijn:

Akkerbloem (Langs de Akker 1)

Amstelflora (Legmeerdijk 148)

Bankrasflora (Jeanne D’Arclaan 6)

Middenhoven (Grote Beer 66A)


Schooltuinwerk  Amstelveen


De dagen waarop kinderen in de vrije groepen kunnen tuinieren zijn:


Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen aan nme@amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.