Bijgewerkt: 28 januari 2021

Schrijver Arnon Grunberg bezoekt Boekhandel Blankevoort

Nieuws -> Informatief

Bron: Boekhandel Blankevoort
05-01-2020

Op vrijdag 17 januari 2020 is Arnon Grunberg te gast bij Boekhandel Blankevoort. Collega-schrijver Anneke Brassinga zal hem interviewen over zijn nieuwe roman 'Bezette gebieden'.

Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit Moedervlekken, is terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller is geworden, raakt hij verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens dat hem zijn baan kost - en zijn reputatie vernietigt. Maar niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israël.

Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur: in haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem - en zijn vader - naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt onthaald. 'Bezette gebieden' is een hartverscheurende, maar ook zeer komische roman over het verleden dat toekomst en heden overwoekert, over schuldige affaires op onschuldige plekken, en onschuldige affaires op schuldige plekken.

Arnon Grunberg (1971) is een van Neêrlands succesvolste schrijvers, zowel in binnen- als buitenland. Hij heeft een onvoorstelbare productie: van romans, toneelstukken, essays tot vele columns in verschillende bladen en kranten.Anneke Brassinga (1947) is een Nederlandse dichteres, prozaïst, essayist en literair vertaler. De belangrijkste prijzen die haar ten deel vielen zijn de Martinus Nijhoff Vertaalprijs - die ze overigens niet wilde accepteren -, de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs, voor haar poëtisch oeuvre.

Aanvang 17:00 uur. Na afloop van het interview signeert de auteur vanzelfsprekend met graagte ook uw exemplaar van zijn boek. Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl  of 020 6455694. Wij hebben er nu al zin in en hopen dat u er, ondanks het wat ongebruikelijke tijdstip, bij kunt zijn. Adres: Boekhandel Blankevoort Rembrandtweg 649, 1181 GV AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.