Bijgewerkt: 10 augustus 2020

Schrijver Oek de Jong over zijn boek 'Pier en oceaan'

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
31-10-2012

Op 14 november 2012, om 20.15 uur, wordt schrijver Oek de Jong in de bibliotheek aan het Stadsplein Amstelveen geïnterviewd door neerlandicus en literatuurcriticus Jaap Goedegebuure over zijn in oktober verschenen veelgeprezen nieuwe roman 'Pier en oceaan'.

Oek de Jong (1952) geldt als een van de meesters van de Nederlandse romankunst. Schrijver van essays, verhalen en succesvolle romans als 'Opwaaiende zomerjurken', 'Cirkel in het gras' en Hokwerda's kind', dat werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil. Van zijn werk werden een half miljoen exemplaren verkocht, het werd in negen talen vertaald

Pier Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

De omslagen van het boek 'Pier en oceaan' deel 1 en 2


Jaap Goedegebuure is hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Leiden. Hij schreef een groot aantal boeken op het gebied van letterkunde en literatuurwetenschap. Goedegebuure was zeven jaar literatuurcriticus bij HP/De Tijd en schrijft tegenwoordig recensies voor Trouw en de GPD-bladen.

In 'Pier en oceaan' beschrijft Oek de Jong de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. 'Pier en oceaan' is de roman van het Hollandse water: van roerloze veenplassen tot de zee die door de paalhoofden op de Zeeuwse stranden stuift. Abel Roorda zoekt het water, net als zijn vader en grootvader. 'Pier en oceaan' is de roman van het grote verlangen.

Woensdag 14 november – 20.15 tot 22.00 uur – Bibliotheek Stadsplein Amstelveen.
Prijs €12,50, pashouders €10,- In de voorverkoop een euro korting. Voor meer informatie www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.