Bijgewerkt: 8 augustus 2020

Schrijvers Live en eigen boek schrijven in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
16-09-2016

Speciaal voor jongeren van 12-15 jaar die wel eens dromen van het schrijven van een eigen boek, of film, organiseert de bibliotheek in Uithoorn de workshop Schrijven kan je leren. Niemand minder dan scenarioschrijfster (o.a. Spangas en GTST) Hetty Kleinloog gaat je daar alles vertellen, hoe je dat doet en wat erbij komt kijken.

Je leert levensechte personages op papier te krijgen, die zo geloofwaardig en herkenbaar zijn, dat de lezer, of kijker echt met ze meeleeft. Ook leer je de 'do's & dont's' bij het schrijven van dialogen. Als je mee doet weet je een ding zeker; de eerste stap naar je schrijverscarrière is gezet! Naast Spangas en GTST schrijft docente Hetty Kleinloog ook voor Kinderen voor Kinderen, Jan Jans & de Kinderen, toneelstukken, romans en nog veel meer.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2016)

Hendrika (Hetty) Kleinloog (1958) is (toneel)schrijver, tekstdichter en toneelregisseur


De workshop is op vrijdag 23 september 2016 van 18.30 tot 21.00 uur in bibliotheek Uithoorn. Leeftijd 12 t/m 15 jaar. Er kunnen maximaal 12 deelnemers mee doen, deelname kost € 15,- en voor bibliotheekpashouders € 12,50. In de voorverkoop gaat er van deze prijzen nog een euro af. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland bibliotheken en via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl.


Schrijvers Live met Krijn Peter Hesselink en Renate Dorrestein

Bij schrijvers Live nodigt de Bibliotheek Amstelland samen met de buren, Boekhandel Libris Venstra, de literaire helden van vandaag en morgen uit. Naast een bekendheid richten zij 'the spotlight' op een nog relatief jonge auteur, waarvan zij vinden, dat die een groter publiek verdient. Deze keer, met gepaste trots, Krijn Peter Hesselink en Renate Dorrestein. Twee generaties, verschillende schrijvers, een spetterende avond!

Foto Amstelveen
(Foto Merlijn Doomernik - 2016)

Dichter Krijn Peter Hesselink (1976)


Krijn Peter Hesselink (1976) debuteerde in 2008 met de dichtbundel Als geen ander, gevolgd door Stil alarm, De uitputting voorbij en Als niemand vangt. Hij vertaalde o.a. werk van Breyten Breytenbach en publiceerde essays in Hollands Maandblad en De Gids. Ook gaf hij optredens op festivals als Lowlands, Crossing Border en Noorderzon, en werkte samen met diverse muzikanten. In 2015 debuteerde hij als romanschrijver met Moederziel.

Foto Amstelveen
(Foto Ruud Pos - 2016)

Renate Maria Dorrestein (1954) is een schrijfster, journaliste en feministe


Renate Dorrestein behoeft praktisch geen toelichting. La Dorrestein’s (1954) romans zijn veelvuldig genomineerd en bekroond, waaronder de Libris Literatuur Prijs, AKO Literatuurprijs en The International IMPAC Dublin Literary Award, en werd haar oeuvre bekroond met de Annie Romein Prijs. In 2015 verscheen haar roman Weerwater. Schrijvers Live is op woensdag 28 september 2016 van 20.15 tot 22.00 uur aan het Stadsplein in Amstelveen in samenwerking met boekhandel Libris Venstra. Toegang €7,50, bibliotheek pashouders €5,- Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland bibliotheken en via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.