Bijgewerkt: 23 oktober 2020

Scouting de Teil uit Amstelveen verspreidt het Vredeslicht

Nieuws -> Informatief

Bron: Scouting de Teil
23-12-2013

Het vredeslicht word jaarlijks door een jongen, of meisje uit Oostenrijk in Bethlehem opgehaald. Het lichtje word brandend per vliegtuig naar Oostenrijk gevlogen om vervolgens in Wenen te worden verspreid aan scouts uit heel Europa.

Hierna wordt het brandende Vredeslicht door heel Europa verspreid. Deze ceremonie werd dit jaar voor de 25e keer gehouden. Bij de ceremonie die op 14 december 2013 in Wenen werd gehouden waren dit jaar 62 scouts uit Nederland aanwezig, waaronder ook 5 leden van Scouting de Teil uit Amstelveen.

teil Amstelveen
(Foto Scouting de Teil - 2013)

Het clubhuis van Scouting de Teil met de scouts


Na het ontvangst van het Vredeslicht is het brandend meegenomen naar Nederland, waar het op zaterdag 21 december 2013 is overhandigd aan burgermeester Van Zanen. Burgemeester van Zanen stak op het clubgebouw in het Amsterdamse Bos met behulp van het Vredeslicht het kampvuur aan, waarmee de kerstopkomst voor Scouting http://www.scoutingdeteil.nl/de Teil (Scouting voor kinderen met een lichamelijk beperking) werd geopend.

De kerstopkomst stond in teken van het Vredeslicht . Onder het genot van glühwein, erwtensoep, apfelstrudel en warme chocolade melk werden de foto’s en filmpjes over de reis naar Wenen bekeken.

teil Amstelveen
(Foto Scouting de Teil - 2013)

Burgemeester Van Zanen steekt de fakkel aan met het Vredeslicht bij de scouts


Scouting de Teil uit Amstelveen is een scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking. Op deze manier kunnen kinderen met een lichamelijke beperking genieten van scouting. Scouting de Teil is haastig op zoek naar enthousiaste mensen om deze kinderen een leuke zaterdag opkomst te geven. Is u interesse gewekt, kijk dan op www.scoutingdeteil.nl.

Scouting de Teil?

De wortels van Scouting de Teil gaan terug tot vlak na de Tweede Wereldoorlog. In 1945 werd er een padvindstersgroep met 10 gehandicapte meisjes opgericht, de zgn. "Blauwe Vogelgroep". In 1952 startte een speciale jongensgroep, de "Bijzondere Eisen (B.E.)" groep. In 1956 werd met geld van de winkeliersvereniging van de Kinkerstraat de 1ste paal geslagen van een deel van ons huidige clubhuis "de Teil", waar beide groepen hun opkomsten gaan houden. Het clubhuis had ongeveer de grootte van het verkennerslokaal en is in de loop van de jaren aangebouwd tot de huidige omvang.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.