Bijgewerkt: 5 december 2020

'Serious Kerst' met een eigen glazen huis in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: D66-Amstelveen
04-12-2014

Deze Kerst zal er in Amstelveen een alternatief Glazen Huis verrijzen. Dit initiatief van de gemeente Amstelveen en haar inwoners vindt plaats in het Oude Dorp. Van 19 december t/m 24 december 2014 zal er op het Dorpsplein in het Oude Dorp een Amstelveense actie onder de naam 'Serious Kerst' worden georganiseerd om geld in te zamelen voor het 'echte' Glazen Huis, welke dit jaar in Haarlem staat. Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een snelle, soepele samenwerking tussen de gemeente Amstelveen, de afdeling Vergunningen, Het Rode Kruis Amstelveen, D66-Amstelveen, PvdA-Amstelveen, RTV-Amstelveen en een grote groep betrokken vrijwilligers.

“Dit jaar is het doel meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden” aldus Ben Westendorp, voorzitter van het Rode Kruis Amstelveen (RKA). “Er is al jarenlang veel te weinig aandacht besteed aan deze stille ramp. Het Rode Kruis zorgt daar voor medische zorg en psychische begeleiding, geeft voorlichting en gaat het gesprek aan.”

Serious Request ambassadeurs Veenboer (PvdA Amstelveen) en Van der Vet (D66 Amstelveen) vonden het doel van dit jaar zo schrijnend en nog te onbekend, dat zij meteen besloten tijd en energie in dit project te steken. Toen de groep opstond die eerder dit jaar het zeer succesvolle  ‘Jazz in het Dorp’ (met o.a. Joop Siemers, Remco Snoek en Geertje Visser) organiseerde, kreeg het initiatief de hoognodige vaart.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Dorpsplein van Amstelveen, waar 'Serious Kerst' met een eigen glazen huis zal staan in Amstelveen


D66-raadslid Anne-Mieke Van der Vet: “Dan zie jem hoe coöperatief de gemeente zich kan opstellen. Een inwonersinitiatief krijgt alle kansen. Zo zien we dat graag in de participatiesamenleving die we samen moeten maken. Ook als dat betekentm dat er heel snel moet worden geschakeld in het gemeentehuis.” PvdA-raadslid Esther Veenboer vult aan: “Iedereen zet zijn schouders er nu onder. Het is fantastisch, dat het allemaal op zo’n korte termijn geregeld kan worden.” VVD-raadslid Remco Snoek is verantwoordelijk voor de horeca tijdens Serious Kerst. “Mensen moeten iets lekkers kunnen eten en drinken, dat bij dit jaargetijde hoort.” aldus Snoek. “In ieder geval glühwein en een warme hap. Daar wordt geen winst op gemaakt en zal de bijdrage van de Horeca in het Oude Dorp zijn aan Serious Kerst.”

Wanneer de actie is afgelopen, kan de organisatie van de Kerstsamenzang gebruik maken van een aantal voorzieningen van de Serious Kerst actie. “Zo gunnen we elkaar het allerbeste en kunnen we op kleine schaal oefenen voor de grote Serious Request Actie, waar de gemeente Amstelveen naar streeft.” aldus Veenboer en Van der Vet. Het Rode Kruis zorgt voor een bus die de laatste dag naar Haarlem rijdt, zodat diegenen die het meeste geld hebben opgehaald dit in het echte Glazen Huis kunnen aanbieden.

Over Het Rode Kruis Amstelveen

De Amstelveense afdeling van het Rode Kruis is al 76 jaar actief. Met meer dan 125 vrijwilligers werken zij er aan om met name ook in Amstelveen het Rode Kruis een herkenbaar gezicht te geven. De vrijwilligers bieden hulp en steun aan de inwoners van Amstelveen door middel van diverse activiteiten op sociaal gebied.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.