Bijgewerkt: 20 april 2024

Situatie bij gekraakt pand aan de Groen van Prinstererlaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-06-2018

In de nacht van 5 juni 2018 is het kantoorpand aan de mr Groen van Prinstererlaan 114 gekraakt in Amstelveen. De krakers behoren tot de groep We are here. De groep bestaat uit zo’n 50 personen. Zij hebben eerder in Amsterdam gelijksoortige acties uitgevoerd. De krakers beogen legaal verblijf in Nederland te verkrijgen.

De gemeente heeft overleg met politie en het Openbaar ministerie over de situatie. Locoburgemeester Herbert Raat is inmiddels met de politie bij het pand geweest en heeft met de krakers gesproken. De krakers zijn, mede na overleg met burgemeester Bas Eenhoorn die in het buitenland verblijft, met klem verzocht hun actie in Amstelveen op te geven en te vertrekken.



Voortgang. We hebben de eigenaar van het pand gevraagd vandaag aangifte te doen. Daarnaast hebben wij onze organisatie opdracht gegeven om eigenaren van andere leegstaande panden in Amstelveen direct te benaderen met de vraag om anti-kraak bewoning te regelen. Dit om te voorkomen dat de groep een ander pand uitkiest. De gemeente heeft overleg met het Openbaar Ministerie en de Politie om te kijken wat de mogelijkheden zijn tot ontruiming. Als er meer informatie bekend is, dan melden we dat op de website van de gemeente Amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.