Bijgewerkt: 25 februari 2020

Sjoelcommissie in Ziekenhuis Amstelland bestaat 25 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Ziekenhuis Amstelland
12-10-2010

Afgelopen zaterdag 9 oktober 2010 is het 25 jarig jubileum gevierd van de Sjoelcommissie in Ziekenhuis Amstelland. De Sjoelcommissie is een zeer actieve groep vrijwilligers die de wekelijkse Synagogediensten organiseren. Dit jubileum betekende tevens, dat daarmee het 25 jarige lidmaatschap van de heer Marc Degen, inmiddels voorzitter van deze Sjoelcommissie, werd gevierd.

Marc Degen Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2010)

Marc Degen


Onder grote belangstelling werd de heer Degen toegesproken door Rabbijn Vorst en door Rabbijn Katz, die een brief van Opperrabbijn Ralbag voorlas. Ook Jaap Soesan, erevoorzitter van de Sjoelcommissie, sprak de heer Degen toe. De Sjoelcommissie zelf, in de persoon van Marco Mogendorff (lid sjoelcommissie), dankte Marc Degen hartelijk voor zijn grote inzet en zijn jarenlange activiteiten voor de Sjoel van Ziekenhuis Amstelland.

De heer Jacques Moors, voorzitter van de Raad van Bestuur, sprak een dankwoord namens Ziekenhuis Amstelland en roemde de warme en vertrouwde sfeer binnen de sjoeldiensten. “De sjoel ‘zonder drempel’ levert een belangrijke bijdrage aan het uitdrukken van de Joodse identiteit van Ziekenhuis Amstelland’, aldus Jacques Moors.

Marc Degen bedankte hij persoonlijk voor zijn enorme betrokkenheid in de afgelopen 25 jaren en voor het opzetten van deze unieke sjoel. Tot slot werd Marc Degen ook toegesproken door burgemeester Van Zanen. Hij werd bij die gelegenheid benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Sjoel?

Een synagoge, of sjoel (Grieks voor huis van samenkomst; Hebreeuws: Beit Knesset of Beis Knesses - בית כנסת; Jiddish sjoel)) is in het Jodendom een gebeds- en gemeenschapshuis, waar religieuze bijeenkomsten  plaatsvinden. Regulier worden in (orthodoxe) synagoges 22 diensten per week gehouden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.