Bijgewerkt: 21 januari 2021

Sloop van de voormalige snackbar De Vulkaan in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-01-2018

Herbert Raat (VVD) wethouder Vastgoed informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen, dat het voormalige eetcafé/snackbar De Vulkaan aan de Van der Hooplaan 109 wordt gesloopt.

'Geachte leden van de gemeenteraad,

Sinds enige tijd staat Van der Hooplaan 109, voorheen in gebruik als snackbar, leeg. In verband met de staat van het gebouwtje is besloten dit te slopen en de locatie te reserveren voor een nader te bepalen herontwikkeling.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Eetcafé/snackbar De Vulkaan aan de Van der Hooplaan 109 in 2015Staat van het pand. De huidige staat van onderhoud aan de binnenzijde is zeer matig. Aan het interieur is de afgelopen 30 jaar niet veel gedaan. Daarnaast bestaat de oorspronkelijke gevel van het gebouwtje uit asbest panelen. Vanwege de eveneens slechte staat daarvan is de buitenzijde een aantal jaren geleden opnieuw bekleed met trespa-platen. De blijvende aanwezigheid van asbest in een gebouwtje als dit houdt echter, zeker bij leegstand, een risico in. De gebruiksmogelijkheden van het gebouwtje zijn vanwege de geringe omvang en de staat, waarin het zich bevindt beperkt.

Kosten en communicatie. De sloopkosten zijn globaal geraamd op € 20.000 incl. btw en zullen ten laste van de vastgoedexploitatie worden gebracht. Voordat de sloopwerkzaamheden beginnen worden direct omwonenden nader geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, Herbert Raat wethouder VastgoedAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.