Bijgewerkt: 23 september 2019

Speciaal lespakket over de Middelpolder

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-05-2011

Natuur en Milieu Educatie (NME) van de gemeente Amstelveen heeft samen met het Amsterdamse NME Centrum (ANMEC) een lespakket ontwikkeld over de Middelpolder. Middels een fietsexcursie kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs alles te weten komen over deze polder.


Grotere kaart weergeven De Middelpolder in Amstelveen

Woensdag 25 mei 2011 is de presentatie van het lespakket. Groengebied Amstelland ontvangt het allereerste exemplaar van het lespakket uit handen van opdrachtgever Ruud Oosterhof, teamleider NME van de Gemeente Amstelveen. Leerlingen van het Herman Wesselink College in Amstelveen fietsen op die dag de geheel vernieuwde fietsroute. De leerlingen passeren de buitenplaats Wester-Amstel, waar ze een van de opdrachten uit de fietsroute uitvoeren.

Groengebied Amstelland ontwikkelde in de jaren ’90 een uitgebreide fietsroute door het prachtige buitengebied De Middelpolder, gelegen tussen Amsterdam, Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen. In de loop der jaren hebben er veranderingen plaats gevonden in de Middelpolder en de vormgeving van het project sprak leerlingen niet meer aan.

Ook zijn de eisen vanuit het onderwijs gewijzigd. Daarom besloot NME Amstelveen  samen met het ANMEC een vernieuwde versie te maken. Het resultaat is een mooi lespakket voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs, met docentenhandleiding, lesbrief, Powerpoint presentatie en twee fietsroutes (startend vanuit Amstelveen en Amsterdam). Het hele project is ook digitaal beschikbaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.