Bijgewerkt: 1 april 2020

Speelboerderij Elsenhove kiest voor duurzaam

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-10-2012

Woensdag 10 oktober 2012 tekende wethouder Herbert Raat, op de Dag van de Duurzaamheid, de intentieverklaring 'Kinderboerderijen voor Duurzaamheid'. Jonge bezoekertjes kunnen zo naast het boerderijleven ook kennis maken met duurzaamheid.

Elsenhove Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De boerderij op Elsenhove


De speelboerderij blijft natuurlijk op de eerste plaats een mooie groene plek, waar kinderen in contact kunnen komen met boerderijdieren, waar ze kunnen spelen en waar scholen graag naar toe komen voor het educatieve aanbod. Maar Elsenhove krijgt ook een voorbeeldfunctie als het gaat om duurzaamheid. 

Wethouder Herbert Raat van Natuur- en Milieueducatie: 'Duurzaamheid betekent, dat je voorzichtig omgaat met de natuur, het milieu en elkaar. Vaak wordt het echter gezien als een moeilijk containerbegrip bij subsidieaanvragen. Wij willen laten zien, dat het veel meer is dan dat.

Door op een slimme manier tegen de zaken aan te kijken kan je al veel bereiken. Zo bekijken we, of er op het dak van de stal niet meer zonnepanelen kunnen worden gelegd en onderzoeken we, hoe de horeca duurzamer kan. Bijvoorbeeld door vruchtensappen van lokale producenten te gaan verkopen’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.