Bijgewerkt: 22 januari 2021

Speelplaats en speelbad wordt in Bovenkerk gerenoveerd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-09-2014

Na nauw overleg met bewonersplatform Bovenkerk en initiatiefnemers voor behoud van het speelbadje in Bovenkerk start de gemeente deze maand met het herinrichten van de speelplaats en het speelbadje in Bovenkerk. Beide speelvoorzieningen worden opgeknapt met door de gemeenteraad in 2012 gereserveerd geld.

Peter Bot, (BBA) wethouder Wijkbeheer: “Het is de vereniging VOKA (Voor Onze Kinderen Alles) gelukt om samen met een groot aantal vrijwilligers het van de gemeente overgenomen speelbadje in Bovenkerk te exploiteren. Na bezuinigingen op spelrecreatie heeft VOKA het beheer en onderhoud overgenomen. De afspraak was, dat de raad geld beschikbaar stelde voor het speelbadje als het beheer door VOKA een succes zou blijken. En het blijkt succesvol. Van het geld knappen we nu het speelbadje en de speelplaats op zodat deze speelvoorzieningen weer jaren voldoen.”

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

De initiatiefnemers voor behoud van het speelbadje in Bovenkerk


Chris van den Helder, bestuurslid bewonersplatform èn een van de initiatiefnemers: “Met ruim 50 vrijwilligers, zowel jong als oud, kunnen we het badje in gebruik houden. Vrijwilliger Jan Folkers maakt hiervoor het rooster. De speelplaats is trouwens een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Vooral oudere omwonenden maken graag gebruik van de bankjes. We organiseren hier ook bbq’s en vieren bijvoorbeeld Koninginnedag op deze plek”.

Speelvoorzieningen

Amstelveen telt ruim 275 speelvoorzieningen, waaronder avontuurlijke speelplaatsen, speelplekken met speeltoestellen, basisschoolpleinen, trapveldjes met gras, of kunstgras, basketbalvelden en speelbadjes. Openbare speelbadjes zijn vrij uniek in Nederland.

In juni 2011 is een voorstel van D66 aangenomen om initiatieven van Amstelveense inwoners om badjes in hun buurt te behouden, financieel te ondersteunen. Een aantal van deze badjes dreigden door de bezuinigingen te verdwijnen. Bewoners stapten naar de gemeente met ideeën om het waterplezier van de kinderen in de buurt te behouden. Dankzij het voorstel van D66 is 200.000 euro gereserveerd om bewoners de gelegenheid te bieden deze ideeën te realiseren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.