Bijgewerkt: 10 augustus 2020

SpelPlus gaat officieel van start

Nieuws -> Informatief

Bron: Paul Ruijgrok en Louis Bakker
04-10-2012

Senioren zijn welkom voor een spellenmiddag

'Tijd voor een spel'. Onder dit motto openen het duo Paul Ruijgrok en Louis Bakker op dinsdag 16 oktober 2012 de deuren van hun nieuwe webwinkel: www.spelplus.nl

"Speciaal voor ouderen en mensen met een beperking hebben wij een bijzonder mooi assortiment gezelschapsspellen samengesteld ", aldus de heer Ruijgrok".

"Eindelijk is er een winkel, waarin gezelschapsspellen specifiek voor deze doelgroep worden aangeboden", vervolgt de heer Bakker. Van 14.00 tot 16.00 uur organiseert het duo een ouderwets gezellige spellenmiddag voor senioren uit de regio. Locatie hiervan is: wijksteunpunt PlusPunt, aan de Smeenklaan 1 in Amstelveen.

pluspunt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het wijksteunpunt PlusPunt van Vita in Amstelveen


Er staan allerlei bekende en nieuwe spellen voor senioren klaar. Entree, een hapje en drankje zijn gratis. Bovendien zal wethouder mevrouw Jacqueline Koops deze feestelijke opening bijwonen. Zij zal namens SpelPlus een gezelschapsspel aan het wijksteunpunt als cadeau overhandigen.

"Wij vinden het bijzonder leuk om op deze manier iets voor de doelgroep te organiseren. Met trots zullen we de bezoekers kennis laten maken met nieuwe en mooi uitgevoerde spellen." aldus de heer Bakker. Het spel 'Terugblik' is een memory-spel met insteekhoesjes, waarbij afbeeldingen van zeer herkenbare voorwerpen van nu en vroeger worden geleverd.

De senioren kunnen echter zelf ook foto's van kinderen en kleinkinderen of plaatjes van vroeger gebruiken om het spel nog persoonlijker te maken. "Een spel als 'Qwirkle', is weer uitmate geschikt voor mensen met een lichte vorm van dementie. Bij dit spel moeten de spelers combinaties zoeken tussen vormen en kleuren. Dit zijn elementen die onze doelgroep bijzonder aanspreekt. Ons assortiment bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige spellen die uitnodigend zijn om gespeeld te worden", sluit de heer Ruijgrok af.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.