Bijgewerkt: 31 mei 2020

Speurtocht naar je favoriete plek in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-04-2012

Iedereen die zich verbonden voelt met Amstelveen kan vanuit eigen huis, of werkplek meehelpen om in beeld te brengen welke straat, of plek mooi, of minder fraai is in Amstelveen. Wie vóór 15 juni 2012 meedoet aan de website 'vergelijkjewijk.nl' maakt kans op een VVV cadeaubon van € 50,00 of €15,00.

De website www.vergelijkjewijk.nl is ontwikkeld door oud-Amstelvener Ruben Stranders tijdens zijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Southampton en maakt gebruik van Google Maps en Google Streetview.

Al eerder, in 2006, kon burgemeester Van Zanen de toen nog in Amstelveen wonende Ruben feliciteren met de Bakkenist Jong Talent afstudeerprijs voor Informatica en Technische Informatica.

vergelijk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Screenshot van de pagina met de Top 10 postcodes van Amstelveen


Deze prijs werd uitgereikt door de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in Haarlem voor de beste afstudeerscriptie informatica in Nederland. Daarna is Ruben naar Southampton gegaan voor zijn promotie op het gebied van Artificial Intelligence en tijdens deze studie raakte hij ook geïnspireerd tot onderzoek, dat nu in Nederland is verwerkt in de website www.vergelijkjewijk.nl

In de programmabegroting voor 2012 is aangegeven, dat aan de slag gegaan wordt met e-burgerparticipatie (reacties via digitale middelen). Daarom besloot burgemeester Van Zanen de gemeente mee te laten doen aan het experiment, waarbij iedereen zijn mening kan geven over wat hij mooi vindt in het Amstelveense straatbeeld.

Dit kan informatie opleveren die van belang is voor onder meer gemeentelijke planvorming. Als genoeg mensen meedoen, levert dit het gemeentebestuur mogelijk bruikbare informatie over de ruimtelijke kwaliteit van buurten en straten in Amstelveen.

Meedoen kan via de website www.vergelijkjewijk.nl (evt. via link op de homepage van de gemeente: bij ‘onderzoek en statistiek’. Vergelijk je wijk toont telkens twee straatbeelden, waaruit de favoriet wordt gekozen. Voorwaarde om kans te maken op een VVV cadeaubon is dat deelnemers zich registreren met hun e-mailadres (klik op “Aanmelden” rechts-boven).

Hoe meer mensen meedoen, hoe betrouwbaarder en verfijnder de resultaten worden. Deze zijn op dezelfde website te bekijken in de vorm van een inzichtelijke kaart door op “Resultaten” te klikken (aan de bovenkant van de pagina).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.