Bijgewerkt: 28 mei 2020

Spijkenisse op bezoek bij wethouder Raat

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
16-04-2012

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Donderdag was er hoog bezoek uit Spijkenisse in Amstelveen. Wethouder Kees Dijkman kwam met zijn ambtenaren Raymond van der Sluis en Hannah Apell op bezoek bij het Amstelveens jongerenwerk en leerplicht in Downtown in Westwijk.

Wij doen het in Amstelveen met minder geld beter dan ooit te voren. Met betrokken medewerkers uit Amstelveen en een goede samenwerking met gemeentelijke afdelingen, zoals straatcoaches, leerplicht en handhavers zitten we in de haarvaten van onze stad.

raat  Amstelveen
(Bron Herbert Raat - 2012)

Wethouder Herbert Raat met Raymond van der Sluis, Leo van der Velden, Hannah Apell en Kees Dijkman in gesprek


Zo gebeuren er nu bijzondere dingen in Amstelveen, niet alleen dalen de overlastcijfers in rap tempo, maar wordt er nu gesport op zondagavond door jongeren die een tijdje geleden voornamelijk rond hingen. Toch denk ik, dat het belangrijkste is, dat we de werkvloer weer de ruimte hebben gegeven om hun werk te doen.

Zo kunnen onze mensen sneller inspelen op de situaties in de wijken in plaats van bezig te zijn met allerlei onzin eisen, die het goed doen in het raadhuis, maar niets te doen hebben met de praktijk op straat. Mijn belangrijkste doel voor de rest van deze collegeperiode is, dat we in de laatste twee jaren van de basisschool er nog meer bovenop zitten.

Vaak weten we dan al wie in de puberteit in de problemen zal komen. Wie weet, wordt er in de Spijkenisse ook zo gewerkt binnenkort. In ieder geval hebben we afgesproken om ook in Spijkenisse binnenkort te gaan kijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.