Bijgewerkt: 24 september 2020

Sponsoorloop 'Beauty with a purpose' in Amstelveen afgerond

Nieuws -> Sociaal

Bron: Amstelveen Heemraad
09-07-2012

Miss Nederland zet in samenwerking met v.v. Amstelveen Heemraad sponsorloop 'Beauty with a purpose' op.

De Amstelveense Nathalie den Dekker werd op vrijdag 15 juni gekroond tot Miss Nederland World 2012. De Miss World verkiezingen gaan om veel meer gaan dan alleen schoonheid. De slogan van de oudste international missverkiezing ter wereld is dan ook ‘Miss Worldbeauty with a purpose’. Een deel van de opbrengst van de Miss World Verkiezing en een gedeelte van de inkomsten van de Miss World Verkiezing naar goede doelen gaan.

beauties Amstelveen
(Foto Hans van Beek - 2012)

Nathalie den Dekker en de rest van de beauties met burgemeester Jan van Zanen op bezoek bij Amstelveen Heemraad op zondag 8 juli 2012


Sinds 1951 heeft de organisatie ruim 200 miljoen euro geschonken aan goede doelen en sinds 1992 benoemen de Verenigde Naties de nieuwe Miss World ook tot "Goodwill Ambassador" voor het leven. Nelson Mandela is al sinds jaar & dag een soort ambassadeur van de Miss World verkiezingen.

De laatste keer, dat Nederland de kroon van Miss World wist te veroveren was in 1962. Vijftig jaar geleden dus en tijd voor een opvolgster. Het mag duidelijk zijn, dat het bij Miss World om inzet gaat en daarom wilde onze Miss Nederland van de gelegenheid gebruik maken om haar vaardigheden en media aandacht te benutten om een echte en blijvende bijdrage te leveren aan de levens van mensen die het moeilijk hebben. Zij wil de titel van Miss Nederland World waardig zijn.

In samenwerking met de heer Tromp en de heer Koning organiseerde Nathalie dan ook een sponsorloop bij amateurvoetbalclub Amstelveen Heemraad op zondag 8 juli 2012. De opbrengst van deze dag gaat volledig naar Stichting Stop Kindermisbruik met als prioriteit de strijd tegen kinderprostitutie.

De Stichting steunt projecten gericht op het bestrijden en voorkomen van kinderprostitutie en de opvang en begeleiding van slachtoffers naar een nieuwe toekomst (denk aan bevrijdingsacties, opvang slachtoffers, straatkinderen, beroepstrainingen,  microkrediet en de bouw van opvanghuizen).

Natuurlijk ging Miss Nederland zelf met de sponsorloop meelopen (ze werd voorbereid door personal trainer Niels de Wildt) en is ze actief op zoek naar sponsoren. Daarnaast is het de bedoeling, dat de lopers zich zelf ook laten sponsoren. Er kon zelf gekozen worden hoeveel er wordt gelopen daar er geen vaste afstanden zijn vastgesteld, waaraan voldaan moest worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.