Bijgewerkt: 28 januari 2021

Stand van zaken kraakactie in Amstelveen week 25-2018

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-06-2018

Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen op 20 juni 2018 tijdens de vergadering van de gemeenteraad heeft een mededeling gedaan over het gekraakte pand aan de Meester G. Groen van Prinstererlaan 114 in Amstelveen:

'Zoals aan de raad eerder schriftelijk is meegedeeld, hebben de krakers van Groen van Prinstererlaan vorige week een aanschrijving ontvangen van de Officier van Justitie. Deze aanschrijving houdt in dat de krakers het pand moeten verlaten. Tegen deze beslissing kunnen de krakers binnen een week beroep aantekenen bij de rechtbank. Dit beroep heeft schorsende werking. Dat betekent dat de krakers in de regel de beslissing van de rechtbank in het pand mogen afwachten. De rechtbankprocedure neemt tot 8 weken in beslag.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen op 20 juni 2018 tijdens de raadsvergadering


Vanmiddag heeft de politie conform de reguliere procedure aan de krakers meegedeeld dat - als zij voor vanavond 24.00 uur geen beroep aantekenen - zij het pand moeten verlaten. In de loop van morgen verneemt de burgemeester óf de krakers beroep hebben aangetekend en stelt hij dan in overleg met de driehoek de vervolgstappen vast. Ook hierover wordt de raad geïnformeerd.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.