Bijgewerkt: 19 januari 2021

Start Donkere Dagen Offensief 2013 in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
02-12-2013

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen informeert de leden van gemeenteraad:

'Geachte leden van de raad,

In aansluiting op de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad van 6 november 2013, waarbij een motie is aangenomen in het kader van onze strijd tegen woninginbraken, vraag ik uw aandacht voor het Donkere Dagen Offensief.

Donkere dagen Offensief

Op maandag 9 december 2013 wordt in Amsterdam het startschot gegeven van het Donkere Dagen Offensief. Dit is een gezamenlijk initiatief van enkele stadsdelen van Amsterdam, de gemeente Amstelveen, de woningbouwcorporaties en de politie. Jaarlijks is er aan het einde van het oude jaar en in de eerste weken van het nieuwe jaar een aanzienlijke stijging van het aantal woninginbraken te zien. Dit blijkt uit politiecijfers.

donkere dagen Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Op maandag 9 december 2013 wordt in Amsterdam het startschot gegeven van het Donkere Dagen Offensief. Dit is een gezamenlijk initiatief van enkele stadsdelen van Amsterdam, de gemeente Amstelveen, de woningbouwcorporaties en de politie


Op grond van deze cijfers wordt het Donkere Dagen Offensief ingezet in 17 wijken in Amsterdam en Amstelveen in de periode van 9 tot en met 28 december 2013. De wijken, waar de inzet het meest effectief is. In Amstelveen zijn het de volgende wijken:

Patrimonium

Elsrijk

Keizer Karelpark Oost

Westwijk Oost

Het offensief bestaat uit:

- verscherpt toezicht van politie en gemeente in de wijken. In Amstelveen wordt het project op dit punt geïntegreerd in het project Near Repeat, dat vanaf 15 november 2013 is gestart en zal duren tot 15 februari 2013;

- specifieke acties van de politie in de wijken en aan de grenzen van de gemeenten;

- deur-aan-deur buurtvoorlichting over woninginbraakpreventie, inclusief het uitdelen van preventiemateriaal met preventietips en een kleine verrassing;

- actieve communicatie via een communicatiecampagne, inclusief de inzet van mobiele tekstkarren.

Bewonersbrief

Het offensief wordt in genoemde wijken kenbaar gemaakt via een bewonersbrief die bij deze brief is gevoegd. Graag verwijs ik u naar de inhoud hiervan. Deze brief wordt vanaf vandaag verspreid in de wijken. Voor dit project is subsidie toegezegd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Met vriendelijke groet, de burgemeester van Amstelveen, mr. J.H.C. van Zanen'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.