Bijgewerkt: 26 februari 2020

Start herfstvakantie 2009 op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
13-10-2009

Vrijdag 16 oktober 2009 start de herfstvakantie in Nederland. Ook op Schiphol zal de start van de vakantie niet onopgemerkt voorbij gaan. Om het vakantiegevoel voor de passagier al op de luchthaven te laten beginnen, wordt aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag in de vertrekhallen muziek gemaakt en worden oer-Hollandse stroopwafels uitgedeeld.

Stroopwafels Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een stroopwafel is een gebakken koek, die uit twee ronde deegwafelhelften bestaat, met ruitpatroon, waartussen na het bakken zoete stroop is gesmeerd. De erste stroopwafels werden in 1784 gemaakt in Gouda


Tijdens de herfstvakantie zet Schiphol 'Welcome Teams' in. Deze teams heten reizigers op de luchthaven welkom en wijzen hen de weg. Daarnaast informeren de teams passagiers over horecagelegenheden en bezienswaardigheden op de luchthaven, zoals de dependance van het Rijksmuseum, de spa, de speelruimte voor kinderen en andere vermaak- en ontspanfaciliteiten.

Drukke dagen

Naar verwachting reizen er dit weekend 430.000 passagiers via Schiphol ( vertrekkend, aankomend, overstappend). Vrijdag is de drukste dag met zo'n 150.000 passagiers. Vanaf vrijdag 16 oktober zijn in de lounges en op de pieren diverse koffieverkooppunten van HMSHost, horeca-exploitant op Schiphol, extra vroeg geopend voor vertrekkende passagiers.

Reisadvies

Schiphol adviseert reizigers in de herfstvakantie op tijd naar Schiphol te komen. Passagiers die reizen met de KLM worden verzocht 3 uur van tevoren aanwezig te zijn. Passagiers kunnen hun reis- en inchecktijd beperken door thuis via internet in te checken of gebruik te maken van de talrijke self-service check-in desks op de luchthaven.

Speurtocht en kleurwedstrijd voor kids, die thuisblijven

Voor de jonge thuisblijvers organiseert de luchthaven dit jaar een speciale speurtocht op Schiphol Plaza. Deze speurtocht leidt kinderen en ouders langs spannende plekken op Schiphol Plaza en geeft echte speurneuzen speciale kortingen op onder andere kinderijsjes en mooie vliegtuigballonnen. Ook kunnen kleine wereldreizigers meedoen aan een kleurwedstrijd en kans maken op een vlucht vanaf Lelystad Airport. Vraag ernaar bij de inlichtingenbalies of kijk vanaf 16 oktober op www.schiphol.nl  voor meer informatie over de speurtocht en de kleurwedstrijd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.