Bijgewerkt: 21 januari 2021

Start voorbereiding bouw hotel en appartementen Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-06-2015

De gemeente Amstelveen heeft onlangs een omgevingsvergunning afgegeven aan Zhonghongjian (Holland) BV voor de bouw van een hotel met 140 kamers, 77 koopappartementen, een ondergrondse parkeergarage en commerciële ruimten op de begane grond van het complex. Daarmee is bebouwing mogelijk op de kavel van het voormalige Eneco kantoor aan de Van Heuven Goedhartlaan 15-17, dat grenst aan de Stadstuinen. Een van de laatste bouwlocaties in het Stadshart. Medio juli 2015 starten de voorbereidende werkzaamheden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het voormalige Eneco gebouw in 2007 aan de Van Heuven Goedhartlaan 15-17 in Amstelveen, waar het 4 sterren hotel van Zhonghongjian (Holland) BV moet verrijzen


Met de start van de bouw gaat een lang gekoesterde wens van het college in vervulling. Een hotel – voor in principe de zakelijke markt - ontbrak nog aan het Stadshart. Het complex inclusief koopappartementen en de mogelijkheid voor detailhandel, of maatschappelijke voorzieningen versterken en verlevendigen dit deel van het Stadshart. Daarnaast zorgt de komst van een hotel voor extra werkgelegenheid. Bij de inpassing van het project is rekening gehouden met de omgeving. De appartementen krijgen uitzicht op de Stadstuinen en het parkeren is op eigen terrein. Naar de koopappartementen blijkt al veel vraag te zijn.

Informatieavond donderdag 18 juni

In opdracht van de gemeente starten medio juli de voorbereidende werkzaamheden met het verleggen van kabels en leidingen. Direct betrokkenen, waaronder omwonenden en bedrijven, zijn uitgenodigd voor een informatieavond op donderdag 18 juni 2015 in de Bibliotheek Amstelveen aan het Stadsplein 102. Zij krijgen een toelichting op het bouwplan en de nodige voorbereidingen. De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19 uur. Nadat de ontwikkelaar een aannemer heeft geselecteerd, volgt dit najaar een tweede informatievond over de uitvoering van de bouw die volgens planning in januari 2016 start, de aanspreekpunten tijdens de bouw en de aan- en afvoerroutes van het bouwverkeer. Naar verwachting is het project medio 2017 gereed. Lees meer over het project hierAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.