Bijgewerkt: 18 januari 2021

Starterslening voor koopwoning ook na tijdelijk vertrek uit Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-01-2017

Amstelveense starters op de woningmarkt, die tijdelijk buiten de gemeente zijn gaan wonen, krijgen mogelijk ook recht op een Starterslening. Het gaat om mensen die in de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar stonden ingeschreven. De commissie Ruimte, Wonen en Natuur behandelt het raadsvoorstel van het college van B en W op dinsdag 24 januari 2017.

Wethouder Wonen Herbert Raat (VVD): “Met een Starterslening krijgen starters de mogelijkheid bezit op te bouwen en hoeven ze niet levenslang huur te betalen. Starters die tijdelijk buiten onze gemeente wonen hebben, wat ons betreft, ook recht op een Starterslening. Bijvoorbeeld jongeren die voor hun studie in een andere gemeente hebben gewoond. De Amstelveense gemeenteraad heeft verzocht starters op de woningmarkt extra te steunen. Deze maatregel is daar een uitwerking van.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Wonen


Uit onderzoek van De Hypotheker bleek deze week, dat doorstromers de huizenmarkt momenteel domineren en dat starters door veranderende regels minder hypotheken afsluiten. Met een Starterslening krijgen starters een kans op de koopwoningmarkt. De Starterslening vult het verschil op tussen de prijs van het huis en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen bij de bank. De Starterslening is altijd een aanvulling op een eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker, zoals een bank of een hypotheekverstrekker. Een huis dat onbetaalbaar lijkt, kan dan soms toch gekocht worden. Meer informatie over de huidige werkwijze van de Starterslening is hier te vinden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.