Bijgewerkt: 23 oktober 2020

Stichting Emma at Work kreeg een cheque met 30.000 euro

Nieuws -> Informatief

Bron: Emma at work / Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
11-12-2013

Tijdens een bijeenkomst bij KPMG in Amstelveen op 10 december 2013, heeft wethouder Jan-Willem Groot namens Community and Business een cheque met 30.000 euro overhandigd aan Marlies van Hilten, directeur van Stichting Emma at Work.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan-Willem Groot, (CDA) wethouder Economische Zaken vertelde over de stichting Emma at Work, die mensen met een chronische ziekte, of beperking begeleiden naar een arbeidsplaats en daardoor een zelfstandig bestaan kunnen leiden en dat vond jij fantastisch!


groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Thomas Geertse zit zijn hele leven in een rolstoel en hij werd door de Stichting Emma at Work ondersteund om aan zijn studie economie te kunnen deelnemen. Nu werkt hij bij KPMG als stagiair met als specialisatie Beleidsonderzoek en beleidsevaluatie


Emma at Work, een non-profit uitzendbureau, bemiddelt voor jongeren met een chronische ziekte, of een lichamelijke beperking die op zoek zijn naar betaald werk in de vorm van een bijbaan, vakantiebaan, flexibele of vaste baan. Het doel is werkervaring op te doen, zodat de kansen op een zelfstandig (financieel) onafhankelijk leven op latere leeftijd worden vergroot.

Emma Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Teus van Veen (l) penningmeester, Phil van der Stam, de voorzitter van Community and Business en Christa De Kemp, (r) directeur Amsterdam inbusiness in Amstelveen waren ook aanwezig tijdens de uitreiking van de cheque


Emma at Work probeert voor iedere jongere die zich inschrijft een werkplek te vinden die past bij zijn, of haar medische achtergrond en fysieke mogelijkheden. De jongeren behoeven net als iedere andere nieuwe werknemer begeleiding, maar kunnen zelfstandig functioneren. Het opleidingsniveau is van VMBO tot universitair.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Marlies van Hilten, directeur van Stichting Emma at Work is uiteraard heel blij met de 30.000 euro, die de stichting goed kan gebruiken in deze zware economische situatie


In 2005 won het Emma Kinderziekenhuis/AMC de Zorgvernieuwingsprijs met het idee een uitzendbureau voor jongeren met een chronische ziekte op te richten. Achterliggende gedachte was, om behalve medische zorg, ook maatschappelijke zorg te bieden aan de vele jongeren die door ziekte vaak een achterstand hebben op hun leeftijdgenoten.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Vlnr.: Jan-Willem Groot, Thomas Geertse en Marlies van Hilten met de cheque van 30.000 euro, dat de Stichting Community and Business heeft bij elkaar heeft gebracht voor dit doel


Een jaar later werd de Stichting Emma at Work opgericht. Tegenwoordig in 2013 wordt voor jongeren vanuit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Haarlem bemiddeld naar passende werkplekken. In 2012 werden ruim 100 jongeren geholpen aan een passende werkplek.

Emma at Work is een non profit organisatie, georganiseerd in een stichting. Met een groep enthousiaste mensen worden gemotiveerde jonge werknemers gekoppeld aan werkgevers die bereid zijn deze jongeren een kans te geven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.