Bijgewerkt: 25 mei 2020

Succes van accodeonisten van Muziek- en Danschool Amstelveen tijdens het 12de World Music Festival

Nieuws -> Informatief

Bron: Muziek- en Danschool Amstelveen
13-05-2016

Tijdens het 12de World Music Festival afgelopen Hemelvaart weekend in Innsbruck (Oostenrijk), was de accordeon afdeling van Muziek- en Dansschool Amstelveen opnieuw zeer succesvol! Het lijkt traditie te worden en daardoor misschien makkelijk, maar dat is het niet. De concurrentie is groot, en de jury streng. Drie jaar terug waren ‘Kwintetto’ en ‘Accordeon ensemble MDA I’ al sterk bezig met een 1ste en 2de prijs in hun afdelingen. Dit jaar deed ook het accordeonduo ‘Dos Locos’ mee en vielen alle drie de inschrijvingen in de prijzen.

Foto Amstelveen
(Bron MDA - 2016)

Martini Bartol, een van de spelers in het ensemble MDA I en Kwintetto en accordeon docent Robert Baas


Ensemble Kwintetto: 1ste prijs in de afdeling Akkordeon-Kammermusik Höchststufe met het predikaat Hervorragend 41,5 punten.

Accordeon duo Dos Locos (Kris Kok en Jorn Gerritsma): 1ste prijs in de afdeling Kammermusik Klassik Oberstufe met het predikaat Hervorragend 43,25 punten.

Accordeon ensemble MDA I: 2de prijs in de afdeling Akkordeon-Ensembles Oberstufe met het predikaat Hervorragend 42,75 punten.

Foto Amstelveen
(Bron MDA - 2016)

De leden van het accordeon ensemble van Muziek- en Dansschool Amstelveen I tijdens hun optreden in Innsbruck op 8 mei 2016


Foto Amstelveen
(Bron MDA - 2016)

Alle meegereisde spelers en docent (van onder naar boven, links naar rechts) onderste rij: Robert Baas (docent) Doris Buijs, Kirsten Baas, Staand: David Smeding, Jorn Gerritsma, Kris Kok, Jelle Soethout, Francien Bossema, Martini Bartol en Jacqueline Lankelma in Innsbruck op 8 mei 2016


Foto Amstelveen
(Bron MDA - 2016)

De leden van de accordeon afdeling van Muziek- en Dansschool Amstelveen met de gewonnen kristallen bokalen in Amstelveen


Op dit festival, dat één keer in de drie jaar wordt georganiseerd, komen zo’n 8.000 accordeonisten af. Allemaal dromen ze ervan een bokaal mee naar huis te nemen. En dat in de prijzenkast van de Muziek- en Dansschool nu maar liefst drie fonkelnieuwe van deze prachtige, handgemaakte kristallen bokalen staan te pronken, is uiteraard wel heel bijzonder. De ensembles zullen te horen zijn tijdens het komende Stadspleinfestival, op zondag 26 juni 2016 en dinsdag 28 juni 2016 aanvang 19.00 uur in Zonnesteinzaal Muziek-en Dansschool Amstelveen, Stadsplein 99, 1181 ZM Amstelveen. Op donderdag 30 juni 2016 aanvang 19.30 uur Theaterzaal Pier K Raadhuisplein 9, 2132 TZ Hoofddorp en op zondag 3 juli 2016 aanvang 15.00 uur Openluchttheater Elsrijk, Park De Ruyschlaan, Amstelveen Tijdens deze drie concerten spelen ze telkens het zelfde programma, waaronder de werken van InnsbruckAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.