Bijgewerkt: 22 januari 2021

'Succesvol Netwerken voor startende ondernemers' 2014

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-02-2014

Na het succes van Zaai 2013 hebben de gemeentes Aalsmeer en Amstelveen besloten ook in 2014 een programma 'Succesvol Netwerken voor ondernemers' te organiseren. Dit programma faciliteert (startende) ondernemers in het ondernemerschap door individuele coaching, masterclasses en netwerken gedurende drie maanden. Het startschot voor dit tweede programma van Zaai wordt gegeven tijdens het netwerkevent Zaai 2014 op donderdag 13 maart.

Zaai is een evenement voor starters, gevestigde ondernemers en andere geïnteresseerden. Succesvolle ondernemers zullen op inspirerende wijze hun ervaringen delen en uiteraard is er volop gelegenheid te netwerken. Tijdens en na afloop van deze bijeenkomst kunnen ondernemers zich kosteloos inschrijven voor het programma Succesvol Netwerken voor ondernemers. Het programma, dat kosteloos wordt aangeboden door de gemeentes Aalsmeer en Amstelveen, biedt plaats aan twintig ondernemers.

zaai Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2013)

Wethouders Economische Zaken Ad Verburg en Jan-Willem Groot bij de start van het programma Zaai 2013 voor startende ondernemers


Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Economische Zaken: “Als gemeente vinden wij het van groot belang eigen initiatieven ondernemers zoveel mogelijk te ondersteunen. Met name in de eerste jaren van het ondernemerschap is het belangrijk te bouwen aan een goed netwerk. Met dit programma willen wij hier een bijdrage aan leveren. Daarnaast worden de ondernemers gecoacht en volgen ze masterclasses. Dit in nauwe samenwerking met het ondernemerscentrum Nest op Kronenburg, Platform Ondernemend Amstelveen en Amsterdam Center for Entrepreneurship at VU (ACE@VU).”

Ad Verburg, (CDA) wethouder Economische Zaken van gemeente Aalsmeer: ”Mooi, dat we als twee gemeenten samenwerken om starters op weg te helpen. Ook Aalsmeerse bedrijven doen mee in dit project. Starters zijn van belang voor de vitaliteit en modernisering van de Aalsmeerse economie. De gemeente wil beginnende ondernemers daarom ook ondersteunen. Zeker in een beginperiode van een bedrijf is het van belang dat ondernemers met elkaar in verbinding komen en elkaar weten te vinden en inspireren.”

Aan Zaai 2013 hebben in totaal 17 startende ondernemers deelgenomen, waaronder 2 uit Aalsmeer. Deelnemer van het eerste programma voor Succesvol netwerken Friso van der Meulen van het vastgoed adviesbedrijf FrisoXpert:“Ik vond het programma heel leerzaam. Ik heb beter geleerd om mijn bedrijf te verkopen en om mijn dienstverlening te verbeteren. Ook het netwerkelement met het kennisdelen met andere startende ondernemers vond ik zeer nuttig.”

Zaai 2014: datum: 13 maart 2014. Tijd:vanaf 16.00 uur. Locatie: Nest, Laan van Kronenburg 14, 1183 RS Amstelveen. Aanmelden voor het event kan via www.aanmelder.nl/zaai , waar de laatste informatie staat over het programma ZAAI 2013 en het programma Succesvol Netwerken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.